Пропускане към основното съдържание

СКАНДАЛ: Родината ни е на първо място в Европа по най-много джамии

Ако партиите искат да постигнат висока избирателна активност, тъй като у нас думата партия и партиец, вече не означава нищо, незабавно да свикат едновременно и референдум за забрана за строеж на джамии и минарета на територията на християнска България.
Това написа във Фейсбук Цвета Кирилова, председател на сдружение "Азбукари".
Родината ни е на първо място в Европа по най-много джамии на глава от населението - 1200, с което се нарежда до арабските страни. Това сочи проучване на Евростат.

Справка за джамиите в Европа!

Равносметка:
1.Германия-2750 джамии.
2.Франция-1600 джамии.
3.България-1280 джамии.
4.Великобритания-1000 джамии
5.Испания-813 джамии
6.Холандия-400 джамии
7.Австрия-400 джамии
8.Белгия-328 джамии
9.Италия-258 джамии
10.Гърция-258 джамии
11.Швеция-156 джамии
12.Швейцария-122 джамии
13.Румъния-77 джамии
14.Финландия-17 джамии
15.Ирландия -9 джамии
16.Полша-6 джамии
17.Словакия-4 джамии
18.Литва-4 джамии
19.Латвия-3 джамии
20.Чехия-2 джамии
21.Кипър-2 джамии
22.Люксембург-2 джамии
23.Малта-1 джамия


В Европа живеят над 16 милиона мюсюлмани.

Най много джамии от глава на населението и то не само на изповядващото Исляма в цяла Европа се пада на България. При преброяването през 2001 година мюсюлманите в България са 990 000, за сравнение - във Франция мюсюлманите с френско гражданство са над 6 мил.,докато джамиите им са едва 1600. В Германия 3,3 милиона мюсюлмани са с германско гражданство-2750 джамии, в Обединеното кралство -1,5-2 милиона-1000 джамии.

Завършвам със снимки от най-голямата селска църква в България. Построена като ХРИСТИЯНСКИ ХРАМ, през 1593 година е била УНИЩОЖЕНА!!! от Османската империя. На нейно място била издигната джамия с огромен керван сарай, чийто централен вход е запазен и до днес.

Покрай строежа ѝ се носят редица легенди, като най -разпространяваната от жителите на селото е тази за строителя Лалю.
Според преданията той бил българин, известен строител на служба при пашата. За името му хората съдят от изобразено лале на западната стена на храма, защото по онова време било прието главният строител да не пише името си по сградите, за да не отнема от славата на султана.

Как са стигнали до извода, че строителят е българин? През 1906 г., когато посолството на Турция в България върнало имота на страната и започнало преустройството на джамията в църква, строителите се изправили пред изненада. За да направят олтара, те очаквали, че продължително ще разбиват масивния камък, но се оказало, че част от източната стена е направена от лесния за разбиване кирпич и само е замаскирана с тънки парчета камък.

Легендите разказват, че майстор Лалю знаел, че един ден селото ще бъде освободено и отново ще е християнско, и направил така, че един ден превръщането на джамията в църква да бъде по-лесно.

Майстор Лалю! Такива българи трябват на България днес. Които са виждали в бъдещето и нито султана, нито на султана дядо му, могат да подменят вярата, защото кръвта вода не става!






Коментари

  1. Преди много време,когато е било покръстването доста хора са дали живота си за вярата в ТАНГРА а сега колко лесно се превръщаме в мюсюлмани.Тъжно е това,че почти не е останало нищо от вярата ни поради силата на която са се дразнели евреите и са платили на султана да ни зароби.А една от причините да паднем под ТУРСКО иго са евреите.Казвам под ТУРСКО щото няма и не е имало държява ОСМАНИЯ та да сме били под "османско робство"!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.