Пропускане към основното съдържание

Отявлена некадърност и невиждана алчност

Един коментар на Цвета Кирилова, председател на сдружение "Азбукари".

Срамно, позорно и отвратително грозно поведение демонстрират представителите на изпълнителната и местна власт, замеряйки се с калната топка на отговорността след невижданото наводнение, което погуби човешки животи.

Дотук 10 жертви. Тотален хаос и липса на адекватност на всички управленски нива. Как не Ви е срам! Преди да си премиер, Орешарски, и ти кмет, Портних... преди тези грандиозни позиции, с които сте се окичили, е добре да знаете, че сте българи. Забравяте партийни пристрастия, забравяте различия, забравяте егото и лицемерието и още вчера в ранните часове на вечерта, трябваше да работите рамо до рамо в района на бедствието.

Орешарски бил координирал по телефона. А другият не получил подкрепа от държавата, вадейки трупове от водите. А Вие, господа политици, мачове ли гледахте, докато хората се давят и пълнят с кал дробовете си?

Докато се наслаждавахте на плъзналия по структурите на държавната власт грозен реваншизъм, замислихте ли се колко човешки живота ще си заминат?
Защо нито една власт толкова години не се научи, че трябва да се действа превантивно, а не след поредната трагедия, в която щетите отново са неописуеми. А, когато става дума за непредсказуемо бедствие, къде е планът Ви за действие?

Как пък не Ви дойде наум, че се налага незабавна пълна проверка на състоянието на корита, диги и мостове, след като дъждовете не спряха този месец. Вие следите ли метеорологичната обстановка?
Имате ли представа какво е състоянието на язовирните стени, след като все повече се пропукват слуховете, че състоянието им е в авариен режим.

Нормално ли е обекти от стратегическо значение да бъдат изоставени от контрола на държавата и по този начин да бъде подложен на жестока опасност животът на стотици хиляди хора!
Омръзна ми да си прехвърляте топката!

Омръзна ми да се оправдавате с колективната си безотговорност!
Превърнахте управлението на държавата в криворазбран модел за кражби и безнаказаност, безчинстване и политическо боричкане, перде за извършване на безобразия.
Къде е човешкото във Вас?
Къде е съчувствието Ви?
Къде Ви е българщината?
Къде е смелостта да си признаете падението и веднъж завинаги да си отидете?

България и от пепелта ще се Възроди, само да се саморазпуснете.
Когато става дума за избори, първи сте на Консултативния съвет по национална сигурност. Всички сте там, за да нахраните егото и самолюбието си.

А къде сте, когато има бедствие? Когато хората оплакват жертвите? Къде сте, когато мъката притъпява смисъла за съществуване?
Защо не призовахте за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност? Сега е многократно по - важно!
Защо всички партийни лидери не сте на мястото на наводнението и не оказвате помощ?
Защо ли?
Защото лицемерието Ви прояде душите!
Когато човек се е продал на Дявола, остава без сърце и без чувства!
Празен, хладнокръвен и безразличен.

Призовавам парламентарно представените партии да отделят по 5 милиона лева от бюджетите си и да подпомогнат пострадалите от невижданото наводнение. Тези пари са парите на българския данъкоплатец и ние решаваме за какво да бъдат похарчени те! Ако всеки, който е съгласен, нека потвърди, че е готов да даде своя принос. Тези пари не са Ваши, господа политици! Моят дял искам да бъде предоставен на бедстващите хора. Какво ли не изтърпя българският народ, какво ли не мина през главата му.

Съсипахте го!
Унищожихте го!
Измъчихте го!
Изпепелихте надеждите му за едно по - добро бъдеще!
Отнехте от хляба и здравето му!
Излъгахте го в обещанията си!
Доведохте го до скотско съществуване!
И накрая някои извиха последно сбогом задавени от тинята на водната стихия!

Настоявам партийните субсидии веднага да бъдат преведени във Фонд за спасение на пострадалите и подкрепа на близките на жертвите в бедствието във Варна!

Изразявам своето дълбоко съболезнование и тъга от случилото се...
Пред природните катаклизми човешките същества сме безсилни.
Но за политическото безхаберие, управленска немощ, коравосърдечие, цинизъм, двуличие и липса на държавност трябва да бъдем безкомпромисни!

Тази отявлена некадърност и невиждана алчност, чрез които погребвате България, повече не може да продължават!




Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.