loading...

неделя, 22 юни 2014 г.

В Реформаторския блок се хванаха за гушите!

ДСБ, оглавявана от Радан Кънев, се противопостави на коалиционния си партньор в Реформаторския блок Меглена Кунева, като отказа промени в модела на ръководене на обединението.

От партията на бившата еврокомисарка – ДБГ, настояха наскоро блокът да излъчи един лидер, вместо сегашното съпредседателство на шефовете на петте партии в него. На вчерашното си заседание вчера Националното съвещание на ДСБ препотвърди Учредителното споразумение на Реформаторския блок „като философия и конкретни параметри”, с което твърдо застана зад сегашния модел на ръководство.

Тъмносините ще защитават тези условия и при подписването на конкретно коалиционно споразумение за съвместно явяване на предстоящите през есента парламентарни избори. От ДСБ обаче настояват за разширяване на блока, като се включат нови партии в него. Извън потенциалните партньори остава „Синьо единство” на Надежда Нейнски, тъй като в щаба на тъмносините считат, че тя ги е предала с отцепването си в края на миналата година и вече няма път назад.

Националното съвещание на ДСБ поставя за цел на изборите формирането на силна парламентарна група в рамките на Реформаторския блок, пише в. Монитор.

Няма коментари :

Публикуване на коментар