Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ с две стратегии за предсрочните избори

ГЕРБ обмислят поне две стратегии за Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев във вторник и за бъдещото си поведение до предсрочните избори. Това съобщи “Труд”. Първата стратегия е да се поискат избори на 28 септември, дата за оставката на кабинета “Орешарски”, референдум за задължително, мажоритарно и електронно гласуване заедно с вота.

За този сценарий хората на Бойко Борисов се надяват решението на ВАС да е в полза на инициативния комитет. Той събра 500 000 подписа за задължителния вот, но от ГРАО не признаха всички. Сега парафите са досъбрани и могат да бъдат проверени за 5 дни. Ако това стане, парламентът е длъжен да свика референдум.

Ако това не стане, вторият сценарий предвижда ГЕРБ да гласува с БСП за референдум, при който задължителен вот има само в рамките на България. Така партията ще се спаси от подозрението, че работи в комбина с ДПС, които не искат задължително гласуване. Ако във вторник не стане ясно кога ще има оставка на властта, ГЕРБ обаче обмисляли и бойкот на парламента.

Според източници от БСП Сергей Станишев няма да излезе с предложение кога да са изборите на срещата при президента. Лидерът на червените смята, че хората са уморени от конфронтацията между партиите и е необходим диалог. ДПС също ще си мълчат за датата на изборите на КСНС.

На този етап мненията на политиците са, че във вторник няма да има окончателни решения по всички въпроси.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.