loading...

вторник, 10 юни 2014 г.

Фейсбук скочи срещу псувните на депутатка

Псувня, написана от името на депутатка, взриви вчера Фейсбук. Нецензурният израз грейна под публикация за имотното състояние на кметове, депутати и магистрати от името на хасковската соцдепутатката Жара Пенева, която също е спомената в публикацията. Коментърът "Що не си е...е майката!" е  направен от профила на Пенева в социалната мрежа.

Нецензурният израз стоя няколко часа преди администраторите на сайта да го изтрият. Междувременно статията с коментара беше споделена стотици и предизвика гневна "мексиканска" вълна в мрежата.

"Не съм писала псувни от профила си във фейсбук. Бях жертва на хакерска атака", обясни обаче днес Жара Пенева пред "Труд". "Нямам такъв речник. Някой ми беше хакнал профила. Друг е писал от мое име. Вече съм сменила паролата. И друг път ми се е случвало подобно нещо", обясни още Пенева.

Пенева писала до администратора на социалната мрежа, но не се обадила по-рано в сайта, за да й махнат коментара. Колегите от novinarug.com разказаха, че са свалили псувнята по настояване на Жара Пенева и нейната майка. "Имаме практика да трием нецензурните думи и изрази", казаха колегите.

Според IT специалисти, хакерът, поразил Жара Пенева, много лесно може да бъде издирен.

Няма коментари :

Публикуване на коментар