loading...

сряда, 18 юни 2014 г.

СКАНДАЛ: Борисов наричал Пеевски „бебчо“

Бившият министър – председател и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се обръщал към депутата от ДПС Делян Пеевски с галеното „бебчо“.

За изключително близките отношения между двамата по време на управлението на ГЕРБ свидетелстват източници от обкръжението им пред МИГNews.

Докато Борисов беше премиер, медиите на ДПС плътно обслужваха правителството му. Както е известно, на Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева е възложено да управлява медийния бизнес на Ахмед Доган, както и кадрува от името на партията в съдебната система.

Всъщност и до днес топлата връзка между Пеевски и Бойко Борисов не е прекъсвана. Миналото лято, в разгара на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски двамата са се виждали на кафе няколко пъти, казват още източниците ни от парламентарната група на ГЕРБ.

Какво са си говорили не е известно, но е факт, че нито Пеевски, нито Борисов са се сблъсквали челно през последната година. Лидерът на ГЕРБ нито веднъж не обели и дума срещу бизнес партньора си, на когото по време на управлението си помогна да открадне вестниците „Труд“ и „24 часа“ от Любомир Павлов и Огнян Донев. Преди няколко години Борисов продаде ИПК „Родина“ на Пеевски, а всички кметове на ГЕРБ дадоха моментална експресна светлина на „Лафка” – веригата за цигари и вестници на депутата от ДПС. Лидерът на ГЕРБ хариза и „Булгартабак“ на Цветан Василев и Ахмед Дога по време на своето управление.

Факт е също така, че от пролетта на миналата година управляваните от Делян Пеевски спряха да пишат срещу Бойко Борисов, след като се бяха поотпуснали малко след февруарските събития през 2013 г. Във вестниците на Пеевски статиите срещу Бойко Борисов спряха, за сметка на онези срещу Цветан Цветанов и срещу ГЕРБ като цяло.

„Империята на ДПС бе създадена по време на управлението на Бойко Борисов, а медиите им служиха за нещо като пропагандна машина на властта“, припомнят още източниците ни.

Няма коментари :

Публикуване на коментар