loading...

понеделник, 23 юни 2014 г.

Само в Bgpravda: ГАД или тайната коалиция

Bgpravda научи, че тайни преговори предвиждат новата управленска коалиция да бъде между ГЕРБ, АБВ и ДПС (ГАД). Идеолози на политическото ГМО са Бойко Методиев Борисов и Ахмед Доган.

Целта е да се направи правителство от около 140 депутати, което да даде пълна свобода на бъдещите министри, водени от Бойко Методиев Борисов.

Друга цел е чрез ГАД да бъде пратен в изолация Сергей Станишев, който е най-големият противник на коалиция между БСП и ГЕРБ.

Не случайно и Георги Първанов и Румен Петков говорят изцяло против БСП и Сергей Станишев и не обелват и дума срещу ГЕРБ и управлението на Бойко Борисов. Така още от сега се подготвя почвата за бъдещето обединение между ГЕРБ и АБВ.
От своя страна хората на Доган искат да запазят властовите си позиции, за да продължат към тях да валят обществени поръчки и за целта са склонни да играят с ГЕРБ.

Вече е подготвена и медийната стратегия за презентиране на новата коалиция. От ГАД ще твърдят, че най-голямото зло е БСП и трябва да има обединение в интерес на това "червените" да бъдат изтласкани извън борда на управляващия кораб.

Като патерица на ГАД ще служи Реформаторският блок, който ще играе сегашната роля на "Атака". Тоест гласно ще критикува, но негласно, когато се налага ще подкрепя правителството.

Най-големият проблем пред ГАД, е че влизането в бъдещия парламент на АБВ и реформаторите не е сигурно и за предстоящата кампания ще бъдат хвърлени доста парични средства.

Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар