loading...

петък, 9 май 2014 г.

ГЛЕДАХТЕ НА ЖИВО: Русия празнува Деня на победата!

Повече от 11 000 души ще вземат участие в традиционния Парад на победата в Москва, който се провежда в чест на победата над фашистка Германия във Втората световна война. За пръв път обаче извън Москва ще има голяма демонстрация на военна мощ и тя ще бъде в Севастопол.

Над анексирания преди седмици от Русия украински град, а не над столицата, ще прелетят легендарните авиационни групи "Стрижи" и "Русские витязи". В основната база на Черноморския флот очакват да дойде лично Владимир Путин, но от Кремъл досега няма потвърждение, че той ще се появи там.

 ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!!!

В редиците на участниците в парада са морски пехотинци, курсанти от суворовските и нахимовските военни училища и гвардейци от Таманската и Кантемировската дивизии.

За първи път в тържествен марш през Червения площад ще минат бронирани автомобили "Тайфун" и нови зенитно-ракетни комплекси. във въздуха са вдигнати 69 самолета и вертолета.

Над Севастопол ще прелетят пет тежки изтребителя Су-27 и четири леки бомбардировача Миг-29 във формация, известна като "кубински диамант" (т.е. деветте машини във формата на ромб). Освен тях ще преминат 70 самолета и хеликоптера (символизиращи кръглата годишнина от освобождението на града), последвани от демонстрация в залива от кораби на Черноморския флот.

Ще има и парад на 40 единици военна техника и тържествен марш на воински части, какъвто е подготвен и в Керч и Армянск, практически на границата с Украйна. Това се коментира като демонстрация, насочена и към украинската страна.

Парадът в Севастопол е насрочен за 10 часа местно време, т.е. ще съвпадне с началото на парада на Червения площад, където за пръв път ще се развява и знамето на Крим.

Няма коментари :

Публикуване на коментар