Пропускане към основното съдържание

Русия показа невероятна военна мощ

Истинска демонстрация на военна мощ показа Русия по време на най-мащабния военен парад от 1991 година до сега. На огромния площад бяха показани 149 единици съвременна бойна техника, обобщи lifenews.ru.
В началото на парада бяха представени сухопътна и противовъздушна военна техника. Както в предишни години на парада на Победата бяха представени бронеавтомобили ГАЗ -2330 „Тигър“ /за разузнавателна дейност в замърсена местност – б.пр./. Непосредствено след тях бяха бронетранспортьори БТР-80, танкове Т-90А, зенитно-ракетни комплекси „Бук-М2″, С-400 и самоходен зенитно-ракетен комплекс „Панцир-С1, оперативно-тактическите ракетни комплекси „Искандер-М“ и междуконтиненталните ракетни комплекси „Топол-М“.

Първо бяха демонстрирани зенитно-ракетните комплекси „тор-М2У“, бронеавтомобили КамАЗ-63968 „Тайфун“, противотанкови ракетни комплекси „Хризантема-С“, а и модернитизаните самоходни артилерийски установки 2С19М2 „Мста-С“. В състава на механизираната колона бяха показани 149 единици на съвременната военна техника. Това е най-големият военен парад на Червения площад в най-новата история на Русия от 1991 г. насам.
Реклама:

Въздушната част на военния парад бе открита от група вертолети Ми-28Н „Нощен ловец“ и Ка-53 „Алигатор“. След тях над Червения площад на най-ниската височина прелетяха тежките самолети Ан-22 и най-големия в света военно-транспортен самолет Ан-124, известен като „Руслан“. Също и самолет за далечно радиолокационно оборудване и управление А-50 с характерен силует и „чиния“ с радиотехнически комплекс. Непосредствено след тях бе клин от три тежки военно-транспортни самолета за далечни разстояния Ил-76.

В групи от по четири въздушни кораба прелетяха изстребители и бомбардоровачи МиГ-29, Миг-31, Су-24, Су-34. Те бяха изместени от свръзхвукови ракетоносачи-момбардировачи Ту-22М3. Самолетът-цистерна Ил-78 продемонстрира зареждане във въздуха пред зрителите. Той бе последван от турбовитлов стратегически бомбардировач-ракетоносец Ту-95.

Над Червения площад прелетяха акробатичните пилотажни групи „Руски Витязи“ и „Стрижи“ от Кубинския център. Те представиха маневри от висш пилотаж с девет самолета Су-27 и МиГ-29, които демонстрираха „Кубински брилянт“ /самолетите се построяват като кристал в триъгълна форма – б.пр./.

На финала на парада на военновъздушната мощ на Русия беше хитовата група от шест Su-25 PM. След тях в небето оставаше диря в цветовете на руското знаме.

www.blitz.bg


Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.