loading...

събота, 17 май 2014 г.

Вижте шокиращо ниските цени в столовете на МВР и парламента

Комунизмът не е изчезнал, а се е скрил във ведомствените столове на министерствата и другите институции. Там супата и другите ястия са на цени, останали от времето на Тодор Живков, разкрива „Телеграф”.

Три лева са достатъчни за един полицай да се наяде стабилно например в стола на КАТ или в някое от районните полицейски управления. Ако ченгетата предпочитат супа, един лев е достатъчен. Зелената или шопската салата са на същата цена. Основното ястие в столовете на МВР е 2 лева. Десертът е 40 стотинки.

В Седмо РПУ на МВР в София кафето е 12 ст, а в СДВР е 14 ст, като в цената влиза 1 ст за чашката. Цените са като при комунизма, защото МВР се дотира от бюджета с близо 4 млн.лв годишно.

Нови тенденции заливат и най-известния ведомствен стол в страната – този на парламента. Митичните кюфтета отдавна не са най-предпочитаното меню. Цената им е 70 стотинки, но те вече не са предпочитани, за сметка на сандвичите със сьомга, които са 3 лева, но са много хранителни и от тях не се трупат килограми. Затова и тези сандвичи свършват първи.

Готвените ястия не са много засукани, но цената им също е символична – около два лева. Панираното филе от акула със задушени картофи е също малко над 2 лева. За около 5 лева всеки депутат може да се нахрани с тристепенно меню.

Няма коментари :

Публикуване на коментар