loading...

петък, 23 май 2014 г.

Цвети Кирилова: Трябва ни нов политически модел (ВИДЕО)

Досега винаги съм гласувала, но сега няма да го направя. За период от 25 години, напредъкът не е голям, твърде много се задържа това статукво. Това каза Цвети Кирилова, председател на сдружение "Азбукари" пред БНТ.

Тя допълни: хората губят убеждението, че държавата се променя в положителна посока. Не искам да бъда част от тази система, аз искам да си дистанцирам от това нещо. Така Цвети Кирилова мотивира отказа си да гласува на 25-ти май на евроизборите.

Не искам да се редя на избирателните урни заедно с ромите. Не е редно хора, които не могат да си напишат името да гласуват, допълни Кирилова.
 "Някой питали как българските майки издържат децата си, пита ли ме мене, как се отразяват тези 1000 лева, с които издържам едно ромско семейство. Българското общество не трябва да бъде разделяно по партиен признак, а по ценности принципи. Отричам партиите, те са пирамидални структури, които захранват други организации. Демокрацията може да бъде осъществявана с граждански организации и мажоритарни избори", каза председателят на сдружение "Азбукари".


Нормално ли е в 21-век да гласуваме по този начин, защо няма електронно гласуване и електронно правителство?, попита Кирилова.

ВИДЕОТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Искам нов политически модел, Нова конституция, президентска република, изпълнителната власт да премине към президента, завърши Цвети Кирилова.

Николай ГеоргиевНяма коментари :

Публикуване на коментар