loading...

четвъртък, 22 май 2014 г.

България не иска АБВ

С проекта АБВ президентът Георги Първанов сложи началото на края на своята политическа кариера. Много хора го смятаха за сериозен и отговорен политик, а дори и най-големите му критици го уважаваха.
Сега ситуацията е коренно различна и то главно заради факта, че Първанов реши да рестартира проекта АБВ. Нещо, като дискусионен клуб, нещо кано гражданско движение, нещо като нищо.

За всички е пределно ясно, че става въпрос за личната амбиция на Георги Първанов да бъде водач на лявото политическо пространство. Президентът не успя да преглътне факта, че Сергей Станишев спечели партийния апарат на БСП на своя страна. Да, Станишев загуби много изборни битки, но спечели тази с Георги Първанов за председателското място на БСП. Първанов напусна полесражението в левицата, защото ясно видя, че Станишев е стабилен на своя пост. Сега Първанов е тръгнал да "пробива" Станишев отвън, но и тази кауза ще претърпи пълен провал. Ще се провали, защото хората виждат "импотентните" напъни на Първанов да е вечен и пожизнен председател на БСП. Самият той отрича това да е вярно, но малко хора му вярват.

Това ясно се вижда от празните зали при неговите посещения в градовете. Първанов обяснява, че има различия между АБВ и БСП, като например искане за мажоритарни избори, отмяна на плоския данък и т.н., но истинската причина е ясна за хората - АБВ трябва да събори Станишев.

Реваншизмът на Първанов е грозен, но още по-грозно стои очевидната завера с ГЕРБ. Бойко Борисов също иска да отстрани Станишев, който е най-големия враг на коалиция БСП-ГЕРБ. Затова е пределно ясно, че дори да няма формална уговорка по уста Първанов-Борисов, то всеки глас даден за АБВ обслужва ГЕРБ.

Първанов се мисли за по-голям от БСП, да, ама НЕ!

Първанов не срещна голяма подкрепа дори в родния си Перник, поради простата причини, че хората не обичат "люспите". Факт, е че не само в Перник, Първанов е наричан - ПРЕДАТЕЛ...

Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар