Пропускане към основното съдържание

България не иска АБВ

С проекта АБВ президентът Георги Първанов сложи началото на края на своята политическа кариера. Много хора го смятаха за сериозен и отговорен политик, а дори и най-големите му критици го уважаваха.
Сега ситуацията е коренно различна и то главно заради факта, че Първанов реши да рестартира проекта АБВ. Нещо, като дискусионен клуб, нещо кано гражданско движение, нещо като нищо.

За всички е пределно ясно, че става въпрос за личната амбиция на Георги Първанов да бъде водач на лявото политическо пространство. Президентът не успя да преглътне факта, че Сергей Станишев спечели партийния апарат на БСП на своя страна. Да, Станишев загуби много изборни битки, но спечели тази с Георги Първанов за председателското място на БСП. Първанов напусна полесражението в левицата, защото ясно видя, че Станишев е стабилен на своя пост. Сега Първанов е тръгнал да "пробива" Станишев отвън, но и тази кауза ще претърпи пълен провал. Ще се провали, защото хората виждат "импотентните" напъни на Първанов да е вечен и пожизнен председател на БСП. Самият той отрича това да е вярно, но малко хора му вярват.

Това ясно се вижда от празните зали при неговите посещения в градовете. Първанов обяснява, че има различия между АБВ и БСП, като например искане за мажоритарни избори, отмяна на плоския данък и т.н., но истинската причина е ясна за хората - АБВ трябва да събори Станишев.

Реваншизмът на Първанов е грозен, но още по-грозно стои очевидната завера с ГЕРБ. Бойко Борисов също иска да отстрани Станишев, който е най-големия враг на коалиция БСП-ГЕРБ. Затова е пределно ясно, че дори да няма формална уговорка по уста Първанов-Борисов, то всеки глас даден за АБВ обслужва ГЕРБ.

Първанов се мисли за по-голям от БСП, да, ама НЕ!

Първанов не срещна голяма подкрепа дори в родния си Перник, поради простата причини, че хората не обичат "люспите". Факт, е че не само в Перник, Първанов е наричан - ПРЕДАТЕЛ...

Николай Георгиев

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.