loading...

неделя, 18 май 2014 г.

АБВ или покупка на гласове?

Бившият вътрешен министър и настоящ член на АБВ Румен Петков е бил извикан тази сутрин в сградата на Столичната дирекция на полицията, съобщава БНР. Петков е призован в рамките на преписка, по която СДВР работи. Бившият вътрешен министър се е яви около 8 часа сутринта.

Той успя да избегне намиращите се пред сградата журналисти. Новината за призоваването му беше потвърдена официално от МВР.

От МВР отказват официално да обяснят за какво е въпросната преписка.

"Тази сутрин господин Румен Петков бе призован в сградата на СДВР да даде обяснения по прокурорска преписка около 8.00. След като даде съответните обяснения, си тръгна. Това е към момента информацията, която можем да дадем", каза говорителят на Столичната полиция Петя Ангелова.

От свои източници в МВР „Хоризонт" e научил, че тя е свързана с предстоящите евроизбори.

По-късно от Софийска градска прокуратура съобщиха пред БТА, че Петков е дал обяснения по сигнал за купуване на гласове.

Разследването е започнало след сигнал за купуване на гласове в региона на Плевен. Сигналът е подаден в столицата и затова Петков е дал обяснения рано тази сутрин в СДВР.

Самият Петков по-късно коментира привикването му в СДВР.

В съобщение до медиите Петков отбелязва, че късно вчера след много професионален и колегиален диалог е бил поканен в столичната полиция, допълвайки, че разговорът с представителите на вътрешното ведомство се е състоял тази сутрин.

Нещата, които чух по време на този разговор определям като абсурдни. За съжаление преписката е „удобно" засекретена и не мога да коментирам нейното съдържание. Очевидно е обаче, че става дума за активно мероприятие от страна на управляващите в навечерието на европейските избори, подчертава той.

За обикновения човек обаче съмненията в покупката на гласове от страна на АБВ остава в пълна сила.

Няма коментари :

Публикуване на коментар