loading...

сряда, 7 май 2014 г.

Скокове във времето с нови летателни апарати

Вижте една научна и техническа иновация, която може да промени съвременния свят.
Проф. д-р ф. н. Стоян Съргойчев е роден в Мъглиж. Завършил е физика в СУ „Климент Охридски”, но от 18 години живее и работи в Канада. От началото на 2012 г. е научен съветник към борда на Световния институт за научни изследвания в САЩ, където са събрани най-елитните умове на света. Преди да пристигне зад Океана, дълги години Съргойчев работи в Завода за дискови запаметяващи устройства в Стара Загора, в Базовата астрономическа обсерватория към БАН, както и в Института за приложна физика в Пловдив. И тъй като за родния „красив ум” нашата действителност е неуютна и безперспективна, заминава за чужбина. Установява се в Онтарио, където преподава физика в тамошния университет. Занимава се с научни изследвания и създава уникален труд за супергравитационна обединяваща теория, касаеща структурата на материята.

А ето и ексклузивният разказ от първо лице за историята по създаването на уникалния труд - проф. д-р ф. н. Стоян Съргойчев, преобърнал представите за съвременната приложна физика.

Скокът от научната фантастика към реалността би бил възможен с новите технологични постижения, зад които стои пробив в областта на физиката, казва в един от последните си доклади бележитият българин проф. д-р ф.н. Стоян Съргойчев и

подкрепи това свое съждение с аргументи относно създадената от него нова теория, с която буквално шашна света

Съргойчев изуми и своите колеги с научното си становище, че има начин днес и сега земните жители да осъществяват „скокове във времето”. Това може да е една жива реалност!, твърди той. То е възможно да бъде осъществено само с ново поколение летателни апарати, за които гарантира, че ако се намери спонсор, който да инвестира смешните за подобни глобални цели един милион евро и в български екип от учени, то само за една-две години неговата теория ще бъде абсолютна реалност. След което: „Ще можем да се предвижваме в пространството и Космоса по съвършено нов начин със съвършено нови летателни апарати”, категоричен е родният специалист.

Повод за създаването на новата авангардна теория за структурата на материята става един случаен факт, подробности около който самият Съргойчев разкрива пред свой приятел при завръщането си наскоро в Стара Загора. Преди няколко години именитият роден учен с двойно гражданство участва в мащабна научна конференция, на която присъства и тогавашният, сега вече ексминистър на националната отбрана на Канада Пол Хелиър. За изненада на присъстващите, канадският държавник заявява от трибуната на конференцията в прав текст и най-отговорно:

Неидентифицираните летящи обекти (НЛО) са реалност както самолетите, летящи над нас!

И продължава в този дух да съобщава на учените строго пазени тайни около присъствието на НЛО, които САЩ са засекретили, а пък

НАСА „крие цялата информация за това”. Високопоставеният канадец привежда и

неоспорими доказателства. Тогава в главата на Съргойчев прищраква мисълта, че именно с НЛО са свързани едни от най-необяснимите за физиката явления в съвременната наука - безшумното им предвижване в пространството, огромната скорост, светкавичното изчезване от полето на зрение, “неописуемите” светлини, които излъчват... Той чува как министърът на отбраната на Канада потвърждава: „НЛО нямат земен произход!”. На същото мнение е и Съргойчев.

Това обаче е само началото - зародишът на новата теория – признава днес ученият. След конференцията Стоян Съргойчев събира мислите си. Вади записките си и описанията, правени от него при наблюденията на различни явления, правени в годините.

Проверява наново изчисленията си. Посяга и към натрупаните знания из различните области, където е работил като физик - базовата лаборатория на Завода за дискови запаметяващи устройства в Стара Загора, Института по приложна физика в Пловдив; Старозагорската базова обсерватория на БАН. Освен това той 2 години е развивал познанията си по астрофизика на едно уникално място за учени - най-големият радиотелескоп в Пуерто Рико.

Българинът е изпратен там по една специална програма от Канада, която има за цел да открива сигнали от други цивилизации в галактиката ни

И Съргойчев не пропилява тези 24 месеца в Пуерто Рико, а ги превръща в истински научен потенциал за бъдещата си теория, за която след време ще е готов и главата си да заложи, а тя на свой ред ще изуми учените по света. В аналитичния конгломерат на новата авангардна теория на Съргойчев за структурата на материята той ще ползва “облечени в нови одежди” не само откритията на Нютон, Теорията за относителността на Айнщайн и постиженията на великия физик на “нашето време” Никола Тесла,

но на фундамента й “ще стъпят” и редица научни открития, в това число и... на българи!

Един от тях е проф. Стефан Маринов, починал през 1997 г. Той е имал смелостта да обори твърдението на Айнщайн, че е невъзможно да се измери абсолютната скорост и движението на Земята заедно със Слънчевата система в Галактиката. “Първите експерименти на проф. Маринов в тази посока са между 1972 и 1976 г., но преди резултатите да станат достояние на научните среди, той е вкаран за две години в психоболница. След това емигрира в Австрия и в Грац осъществява още по-точен експеримент на твърдението си. В продължение на няколко години, от 1972 до 1984 г., той трети път доказва правотата си, а именно - че може да се измери абсолютната скорост на движението на Земята заедно със Слънчевата система в Галактиката.

Старозагорецът с канадско гражданство от университета в Онтарио вдига завесата и на още една строго пазена тайна, за която лично проф. Маринов приживе му е разказвал в периода на австрийското си изгнаничество: „В Швейцария, в област, която се нарича Материка, има едно затворено общество. Нещо като комуна. И там съществува вечен двигател!”. Професор Маринов е бил първият външен човек, който е допуснат до това съоръжение! А след него са го видели още 30 световни учени. То представлява два въртящи се без захранване диска, с които се получава електроенергия. Възможно е в основата на тези опити да стои и биоенергията, но само в някои от случаите, което не обяснява появяването и изчезването на НЛО или построяването на пирамидите примерно! В организацията на материята биоенергията е на високо ниво. Тя излъчва ДНК информация. Биомолекулите са малки резервоари на енергия, но не се знае откъде се взема тя...., обяснява още проф. Съргойчев. Но затова пък тази енергия я има и Теорията за структурата на материята на нашенския професор го доказва абсолютно,

особено с аргументираното си твърдение, че можем да летим до Марс само за 27 дни, но с космически кораб от съвършено нов тип

Нещо повече - относно предвижването на живи същества в Космоса той твърди, че може да се постигне и много по-висока скорост - от порядъка на 729,7 м/сек. И в този случай, за средно разстояние до Марс от около 238 млн. км, пътуването може да стане и за 4 дни! А това на практика означава, че съществува нов, непознат досега метод за придвижване в пространството, твърди проф. Съргойчев и научно, с изчисления и чертежи го доказва. „Те ще бъдат като “прикрити с облак”, макар и в ясно и слънчево време, и радарите не биха могли да засекат космическия кораб, както между впрочем това се случва и с внезапната поява и внезапното изчезване на НЛО”, опитва се популярно да обясни научните си открития Съргойчев. Той твърди: ”Политическите лидери на развитите страни, които чертаят световната политика, нямат реалистична представа за възможен изход от глобалната криза.

Например те не могат да предвидят възможността за създаване на нова технология за космическо пътуване – много по-напреднала от ракетната, която би могла да отвори един нов път за изход от кризата. Те също така не могат да осъзнаят, че е възможен един нов нецентрализиран енергиен източник на базата на студения ядрен синтез. Следователно те не са достатъчно компетентни, за да прозрат възможността за разширяване на нашата цивилизация отвъд границите на планетата. При такава ситуация не можем да очакваме ефективни решения от недалновидни световни политици, включително и от срещите на най-високо равнище Г-8 и Г-20”, заявява в един от последните си научни доклади професорът. Но... от НАСА очевидно са проявили жив интерес към него, тъй като вече втора година е научен съветник към борда на Световния институт за научни изследвания в САЩ.


Керка ХУБЕНОВА, БЛИЦ

Няма коментари :

Публикуване на коментар