loading...

четвъртък, 15 май 2014 г.

Порноклипче с насилие приканва гласоподаватели (ВИДЕО 18+)

Добавете надпис
Парламентът в Дания започна да изтегля анимационно филмче, което приканва гражданите да участват активно в Евроизборите. Клипчето е част от официалната кампания на страната.

В него обаче се съдържат толкова много сцени със секс и насилие, че още с първите няколко излъчвания по телевизията предизвика скандал. В началото на клипчето се появява отрязана глава, от която тече кръв. След това пък следват кадри с мъж, който се отдава на групов секс с пет жени. Още по-скандалното е, че самият клип представлява официално видео на парламента в Дания. Следват още сцени на секс и насилие. До края главният герой на рисуваното филмче пребива всеки, който се колебае дали да използва гласа си в Евроизборите през май.

След премиерата на клипчето председателят на парламента в Дания Могенс Ликетофт се опита да го защити и твърдеше, че всеки, който не го харесва, няма чувство за хумор.

„Целта оправдава средствата. Ако целта ни е да привлечем вниманието на младите избиратели, то този клип е напълно подходящ”, твърди той, читиран от ежедневника Aftenposten.

Под натиска на обществеността обаче Ликетофт бе принуден да изтегли клипа.

Филмчето се разказва за героят Вотеман, който в миналото е забравил да гласува за Европейския парламент и по този начин е загубил възможността да влияе върху важни проблеми. Затова решава, че ще се опита да принуди хората да гласуват, дори и ако трябва да използва насилие.


БЛИЦ

Няма коментари :

Публикуване на коментар