loading...

събота, 12 април 2014 г.

Руските сили превземат Украйна

Окупирано бе полицейско управление в украинския град Красной Лиман в Донецка област. Около 20 въоръжени мъже са окупирали сградата на управлението, а то е било обкръжено от бивши войници, служили в Афганистан и членове на казашки организации.

По-рано проруски активни превзеха и полицейското управление в град Славянск в същата област. Тогава от Киев обявиха, че ще изпратят специалните части. Часове по-късно обаче фактическа реакция срещу окупацията няма.

Същевременно хора в камуфлажни униформи блокираха и подстъпите към Славянск.

Въоръжени мъже проверяват транспортните средства и не пускат в града полицейски автобуси, а според руски медии жителите на града носят хранителни продукти и ги предават на окупаторите през барикадите. Протестиращите скандират „Донбасс” и „Русия”.

В същата град, от инициативна група от новообявената Донецката република са превзели и административната сграда на Службата за сигурност на Украйна в Славянск.

В последните дни проруски активисти превзеха серия от правителствени сгради в Източна Украйна

с настояване за референдуми за присъединяване към Русия.

В сряда Аваков даде 48-часов ултиматум преди властите да прибегнат до сила. Официалната позиция на Киев е, че акциите са дирижирани от Кремъл.

Няма коментари :

Публикуване на коментар