loading...

понеделник, 7 април 2014 г.

Жесток скандал във Реформаторския блок!

Реформаторският блок е обхванат от невиждани от години партийни интриги и задкулисни номера дни преди старта на предизборната кампания, съобщи ПИК. Оказа се, че от партията на Иван Костов - ДСБ са спуснали тайна инструкция до структурите си в страната, в която на членовете на формацията се дават указания за подкрепа на Светослав Малинов, който е на второ място в листата за Брюксел.

По този начин хората на Командира искат да прецакат коалиционните си партньори от "България на гражданите", които успяха да класират шефката си Меглена Кунева на първото място в списъка за европарламента. Самата Кунева е усетила накъде отиват нещата и се опитва да обърне мача като праща нейни емисари да предлагат финансова подкрепа на местните партийни ядки на ДСБ в градовете Сливен, Благоевград и Кюстендил.

Другият скандал при Реформаторите е финансов.
Експерти от оглавявания от Божидар Лукарски предизборен щаб са изчислили, че кампанията ще им струва около 4 милиона лева. Те се изготвили един предполагаем бюджет за пред Сметната палата и друг като своеобразна черна каса.

От Реформаторския блок до последно са кроели планове, че ще получат мощна финансова подкрепа от Ердоган, тъй като са поставили лидера на народна пария "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов на неизбираемото 4-то място в листата.

Сметките на Радан Кънев и компания, обаче са останали без кръчмар. Всичките им опити да убедят идеолога на "Свобода и достойнство" Касим Дал да подсигури средства за кампанията са се провалили. Бившият зам.-председател на ДПС ги е отрязал, като е обяснил, че четвъртото място на Исмаилов е прекалено символично, за да се ангажира той с парична подкрепа за вота.

Няма коментари :

Публикуване на коментар