Пропускане към основното съдържание

Вижте защо убиецът от Джебел заклал малката Джейда

Убиецът от Джебел заклал малката Джейда, защото се разплакала, а по брадвата, която 18-годишния Мерт скрил зад гардероба, имало коса. „Ужасен съм от това незачитане на човешкия живот. Шокиран съм от тази асоциалност и примитивния начин на мислене на това момче“, заяви директорът на ОД на МВР-Кърджали комисар Петко Деведжиев по повод двойното убийство на майка и дъщеря в Джебел.

„Не видяхме грам съжаление, нито желание да преосмисли случилото се“, допълни той.За станалото са разпитани 11 души, като накрая останали двама-трима от обкръжението на убитата Джейлян. Сред тях били Мерт и Орхан, бившият съпруг на мъртвата, пише „Стандарт“. Разследващите потвърдиха, че 24-годишната жена имала страстна любовна връзка с Орхан, бащата на момиченцето, последвана от бурен развод. Окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров подчерта, че разследването е на ден и половина, но прокуратурата и полицията са работили в пълен синхрон. „За по-малко от два часа след подаване на сигнала бяха сформирани екипи от експерти. При аутопсията са участвали и съдебни лекари от Пловдив“, уточни Лазаров.

Убийството на Джейлян и Джейда е извършено в периода 20-21 април, посочи окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров. Мерт направил пълни самопризнания. Той влязъл през балконската врата, откъдето и се измъкнал след това с откраднатите 200-300 лв. При разследването е установено, че по тялото на Мерт има охлузвания, които са последица от прескачането на балкона. Ударите са нанесени с брадва, която е намерена в дома на Мерт зад гардероба.

„Картината в стаята беше ужасяваща, стените целите опръскани в кръв. При разпита младежът обяснил, че посегнал на детето, защото изненадващо се събудило и почнало да плаче“, обясни Лазаров. Той каза още, че разследването ще продължи. „Надяваме се, че ще спазим законоустановения двумесечен срок“, допълни той. Ще бъдат направени около 10 вида експертизи – съдебномедицинска, съдебнотехническа, съдебнопсихиатрична, биологична, ДНК профил, за наркотици и т.н. За двойно убийство с особена жестокост законът предвижда 15 г. лишаване от свобода или доживотен затвор. „Превъзпитанието на такъв човек е невъзможно“, категоричен беше окръжният прокурор. Той подчерта, че ще настоява за най-тежката присъда.

Обвинител номер 1 вече е изпратил искане до окръжния съд в Кърджали за гледане на мярка за неотклонение и ще настоява за задържане под стража на Мерт Мехмед. 18-годишният Мерт е имал 6 висящи дела за кражби от частни домове и търговски обекти. През последните месеци почти не ходел на училище, напуснал школото и работел като гладач в местна шивашка фирма със 75 лв. заплата. Така обяснила майка му. На следващия ден след престъплението Мерт е минал през пробационната служба да се подпише във връзка с една от присъдите му за кражба. После пазарувал заедно с майка си, купил си маратонки и нов джиесем и подменил сим картата.

Майката на Мерт Шюкрие Мехмед работи в бюрото по труда в Джебел. Тя не допуска, че момчето й е способно на подобно жестоко деяние. В понеделник, два дни след като стана ясно за двойното убийство в града и 18-годишното момче бе задържано, жената била на работното си място, споделиха жители на градчето.

Хората смятат, че майката не си е позволявала да бъде много строга с Мерт, защото сама го е отгледала. Шюкрие Мехмед не криела, че синът й е гостувал у Джейлян, за да поправя компютъра в дома на младата жена и да си играе със 7-годишното момиченце.

Според съученици на Мерт от ПГ „Руска Пеева“ в Кърджали тийнейджърът имал малко приятели в школото. Бил по-близък само с едно момче но и с него не споделял всичко. Директорът на местната професионална гимназия по тютюна Георги Лесински обясни, че познава Мерт от малко дете. По думите на педагога момчето било добро и кротко, но от 2 г. доста се променило. Мерт станал затворен и не общувал със съучениците си. Лесински потвърди за малките кражби на момчето, за лошата компания, в която попаднал, както и за употребата на наркотици. Класната на абитуриента Мерт също подчертава, че той бил много буден и интелигентен, но през последните 1-2 г. често отсъствал от училище, за което информирала майката. Учителката не била виждала ученика си в неадекватно състояние в училище, но била чувала, че той се дрогира.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.