loading...

петък, 18 април 2014 г.

Цвети Кирилова: Разпети петък не може да е празник

Днес е Велики петък или Разпети петък. От скоро, само няколко години този ден е обявен за неработен ден, за мен това е огромен напредък в религиозните разбирания.

Представете си, българите бяха принуждавани да ходят на работа в най - тежкия и мъчителен ден преди Възкресението, без някой да си дава сметка и най - вече православната църква, че това може да се формулира като невежество и липса на почит и уважение към Сина Божий! Как е възможно Велики петък - денят, в който е разпнат Божият син Иисус Христос, за да стане изкупителна жертва за греховете на човечеството, да бъде църковен ПРАЗНИК?

Разпети петък не може да е празник, когато сме жертвали Любовта на Бога към нас с човешкото си духовно падение. Това е ден на духовно пречистване. Според каноните на християнската религия на този ден не се работи, нищо не се захваща! За мен Разпети петък е най-тъжният, най-тежкият ден за Божия син - Исус Христос. В този ден Христос претърпял безброй поругания и неимоверни страдания.

Това е денят, в който е разпънат на кръст невинния Исус Христос - изтезаван за нашите беззакония и принесен в жертва за греховете на цялото човечество.

Цвети Кирилова, Фейсбук

Няма коментари :

Публикуване на коментар