loading...

сряда, 2 април 2014 г.

Тайно дрогират тийнейджъри и ги изнасилват

Нова опасна игра се разпространява сред младежите у нас, алармират психиатри. В дискотеки и клубове те слагат незабелязано синтетична дрога в питиетата на свои приятели и се забавляват, наблюдавайки реакциите им. Често пъти наркотикът води до тежки депресивни състояния и загуба на паметта, съобщи TV7.

Според специалисти, младежите вече дори не прибягват до пласьори, тъй като все по-разпространена е тенденцията за приготвяне на наркотици в домашни условия. За създаването на вещества като пико и амфетамини са нужни готварска печка, тулол, фосфор и рецепта от интернет. Само че дрогата на начинаещите химици води до сериозни последици за потърпевшите.

"Напоследък виждам млади хора, особено момичета, които казват, че като отидат на дискотека не се отделят от чашата си за сок. Стигнало се е до голяма параноя сред младите хора. Има случаи на изнасилвания. Момичетата дори нямат спомен какво се е случило", разкрива психиатърът д-р Ивайло Димитров.

Младежи отричат да знаят за опасната игра, но в същото време признават, че набавянето на лека дрога не е никакъв проблем. Много често обаче потърпевшите от срам или от страх, не подават жалби срещу насилниците.

Няма коментари :

Публикуване на коментар