loading...

петък, 18 април 2014 г.

Апетитно агнешко печено на фурна

Как да си направим агнешко печено на фурна.


Необходимите продукти за агнешко печено на фурна:

1. 1 агнешко бутче / агнешко месо на парчета
2. 1 връзка пресен лук
3. 5-6 стръка пресен джоджен
4. сол, червен пипер, черен пипер

Необходимо време:
15 минути за приготвяне
около 3 часа за печене

около 10 Порции


Агнешко печено на фурна

Рецептата за агнешко печено на фурна в три стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за агнешко печено на фурна е подготовката на агнешкото месо. Измивате добре агнешкото бутче/агнешко месо, след което го поръсвате със сол, която втривате в месото с ръце. Поръсвате с червен и черен пипер, който също се втрива добре в агнешкото бутче. Оставяте месото за около 15 минути, за да поеме подправките.

2.
Междувременно нарязвате лука и джоджена на дребно. Поставяте агнешкото в голяма тава, според размера на бута / месото, наливате 1 чаена чаша топла вода, в която добавяте нарязаните лук и джоджен.

3.
Поставяте тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути, за да хване агнешкото лека коричка,  след което вадите тавата, покривате я плътно с алуминиево фолио и печете около 3 часа на 180 градуса. Въпреки, че обикновено това е времето необходимо за изпичане на агнешкото, след около 2 часа прекарани във фурната може да погледнете, дали месото не е останало без вода, или пък дали не е вече готово.

Преди сервиране може да махнете фолиото и да запечете за десетина минути, за да хване вапето агнешко печено апетитна коричка.

Няма коментари :

Публикуване на коментар