Пропускане към основното съдържание

Вижте кои са завзетите от руски войски части на Крим

Журналисти изготвиха карта със завзетите от руски войски точки на Крим. На нос Фиолент въоръжени са блокирали военната част, която е разузнавателния център на ВМС на Украйна, съобщава УНИАН.
Руски хеликоптери и самолети са кацнали на полуострова. Твърди се, че руските войски далеч превъзхождат украинските. В селището Новохедоровка, Сакски район, остава блокирана военната част на морската авиация. По периметъра стоят въоръжени руски военни без опознавателни знаци. На КПП-то на керченския отряд на морската охрана са струпани неизвестни с автоматично оръжие. От четири автобуса с въоръжени, само един е с руски номера.

В Севастопол жив щит от украински военни охраняват склад с боеприпаси на противовъздушната отбрана (ПВО). Територията обаче е отцепена от въоръжени руски военни, а  входът е блокиран с камиони. Щабът на ВМС на Украйна също е бил блокиран.

Войници на руската армия са се опитали през нощта да завземат и базата на украинския флот в Новоозерно.

Украинските военни държат кръгова отбрана с оръжие, очаквайки нови опити за щурм. Напрегната е ситуацията в Бахчисарай, където отново блокират инженерната военна част №2904.

Пътят Балаклава и летището в Белбек са отчасти под контрола на руския черноморски флот. На военното летище в Белбек през нощта бяха щурмувани с руски гранати караулното помещение, хангар с въздухоплавателни средства и склад за оръжия.

В Киров руснаци са блокирали пистата, където е базирана пилотната група "Украински соколи ". Руско подразделение има и на летището в Симферопол .

Парламентът и Съветът на министрите на автономията в четвъртък бяха превзети от руски спецчасти с въоръжени с бойни оръжия - картечници, снайпери и гранатомети .

700 войници са обкръжили украинското военно поделение в село Перевалное. В Евпатория е базиран 55-и зенитно-ракетен полк.

От щурм е застрашен и морският батальон във Феодосия. Под контрола на руските войници е Керченския пролив. На сухопътния вход към Кримския полуостров - в Чонгар и Арменск - има контролно-пропускателни пунктове, които са контролирани от войниците на  "Беркут" в Севастопол.

БЛИЦ

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.