Пропускане към основното съдържание

Александър Музичко вадел зъби, режел пръсти и бодял очите на военнопленниците си

Разследващата комисия на Русия започна наказателно дело срещу прословутия украински националист и евромайданец Александър Музичко-Сашко Миналия. Той е обвинен в измъчването и убийството на най-малко 20 пленени руски войници, докато се бори от страната на бунтовниците в Чечня, съобщава телевизия RT.
Само преди седмица в Интернет беше пуснато шокиращо видео, на което се вижда как Музичко нахлува, следван от камери, в прокуратурата и се саморазправя с прокурор. Първоначално той дърпа ошашавения обвинител за вратовръзката, удря му шамари през врата, а жертвата му се чуди как да запази поне малко достойнство. Преди около две седмици ветеранът от Чечня, убиец на руски войници и бивш охранител на Джохар Дудаев - Сашко Миналия, по същия начин нахлу на заседание на президиума на Областния съвет в град Ровно, въоръжен с автомат "Калашников” и нож.

Бившият чеченски терорист днес е политически деец, предприемач, криминален елемент, осъждан многократно. Той живее в град Ровно и членува в ултрадясната партия „УНА-УНСО” (Украинска национална асамблея-Украинска народна самоотбрана).Също известен като Сашко Bilyi , той взе активно участие в Първата чеченска война през 1994-1995 г., когато той оглавява група от украински националисти борбата срещу руските войски.

Днес пък в съда в град Есентуки, област Ставропол, е внесен обвинителен акт срещу Музичко, а освен това за него е издадена международна заповед за арест, съобщи Владимир Маркин, говорител на Разследващата комисия на Русия. По думите му Музичко е натоварен с формирането и контрола на въоръжена банда, организирана с цел да атакува руски граждани.

Музичко е измъчвал брутално военнослужещи от руските федерални сили, а след зверствата ги е убивал. През периода 1994-1995 г. Сашко Миналия лично е измъчвал, а след това и убил най-малко 20 военнослужещи, за да изтръгне от тях нужната му информация, подчерта още Маркин. По време на разпитите Музичко е използвал всякакви уреди за мъчение, с които е рязал пръстите на военнопленниците, бодял е очите им, а с клещи е измъквал ноктите и зъбите. После е приключвал с някои от жертвите си като е прерязвал гърлата им, а други е застрелвал.

"С действията си Музичко е изразил омразата си към руските военнослужещи", категоричен е Маркин .



Информация за действията на Музичко в Чечня руските власти получили от заловен украински националист, който се е бил срещу руснаците по време на Втората чеченска война. Свидетелят се е запознал с Александър Музичко на тренировъчен лагер, близо до град Ивано - Франковск в Западна Украйна, където бунтовниците били на обучение по стрелба и ръкопашен бой. "Музичко беше един от лидерите там и инструктор по бойни тактики. Той също така беше отговорен за пропаганда и вербуване на новобранците", разказал още очевидецът.

Обучението започнало през пролетта на 1993 г. и е продължило 18 месеца. През декември 1994 г. най-добре обучените украински националисти са били изпратени в Чечня. "Като лидер UNA - UNSO в Чечня Музичко е в командването на редица подривни групи", казва още Маркин. "През януари 1995 г. свидетелят видял Музичко да измъчва и убива руски офицери", разкрива говорителят, добавяйки, че свидетелят идентифицирал Александър Музичко от една снимка. 

БЛИЦ

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.