Пропускане към основното съдържание

Шокиращата истина за пияните полицаи във Варна

Четири дни след като към медиите бе подавана умишлено манипулирана информация за безпрецедентното безобразие, извършено от служители на МВР във Варна, АФЕРА ви предоставя цялата истина за престъплението.
„Бях дотук. Случаят е стигнал на по-високо ниво.”, изцепва се един от полицаите пристигнал иначе на местопрестъплението, след като разбира, че няма да успее да потули потресеаващата наглост, арогантност и бандитизъм на колегите си. Официалните съобщения за случая от страна на МВР безобразно манипулираха обществеността, че полицаите уж искали да проверят трите момичета – жертви за наркотици, внушавайки, че едва ли не и те не са стока. Истината обаче е друга и е потресаваща.

На 1 март т.г. около 22,30 часа три приятелки се събират на гости в дома на едното момиче – Симона на ул. „Д-р Анастасия Головина”. Трите излизат от дома на Симона и отиват във варненска механа за да си направят резервация за празнуване на 8-март. Прибират се веднага и връщайки се да оставят Симона до дома и, спират колата пред тях и вътре в автомобила сбогувайки си, си приказват. В този момент покрай автомобила преминават тримата пияни мъже, като единият си промушва главата през прозореца на колата, който е бил отворен, и им казва: „Заповядайте на питие с нас”.

Момичетата отказват и виждайки, че мъжете са пияни затварят прозореца на автомобила.

Мъжете започват яростно да блъскат автомобила, да крещят, че ще накарат момичета „да работят за тях” и буквално взимат ума от ужас на девойките.

Момичето, което е зад волана се опитва да запали колата и да избяга, мъжете обаче препречват пътя, след което полицаите с тяхна кола ги притискат и преследват, докато момичетата успяват да паркират автомобила пред самия вход, където живее Симона. С частен автомобил полицаите препречват напреки на пътя на момичетата, още повече, че улицата е затворена.

През това време Симона успява да звънне на майка си и родителите и веднага слизат пред входа. Очевидно неочаквали това, полицаите са били застанали пред колата на момичетата като че ли отцепват района. Единият е бил на единият тротоар, другият на другият, а третия е продължавал да блъска по колата.

Майката на Симона ужасена се обръща към единият полицай: „Какво правите вие?”. Той и показва полицейската си карта и и казва: „Госпожо, извършвам проверка по сигнал за наркотици”. „Аз съм майката на едното момиче, какво ми говорите?!”, трепереща се обръща майката на Симона към полицая. „Аз съм полицай от Второ районно”, отвръща мъжът.

Момичета продължават да пищят от ужас, страх и паника вътре в колата.

Родителите на Симона, както и съседи от жилищната кооперация веднага слезли за да помогнат, записват номера на автомобила с който пътуват полицаите. Майката на Симона звъни на 112.

Поведението на полицаите е било ужасавящо нагло, арогантно, отвратително, което и е потресло всички свидетели.

„Кои сте вие? Утре вашият вход ще бъде взривен! Ще работите за нас!”, по мафиотски се обръщат полицаите към комшиите, събрали се пред входа.

Мъжете се държат толкова цинично и безобразно, че хората си мислят, че това са фалшиви полицаи, които всъщност са бандити.

Оказва се обаче, че полицаите са по-отвратителни и нагли и от самите бандити, и че това са действащи служители на МВР.

Единият е служител от Второ РПУ по превенцията на престъпността, другият е от СПООР, а третият е военнослужащ от военно-морската база във Варна.

След инцидента, който бе разпространен от МВР официално, абсолютно манипулативно към медиите е подадена информация, че едва ли не полицаите са решили да правят проверка по сигнал за наркотици, което е пълна лъжа.

Това изречение е изречено далеч по-късно от единия от полицаите към майката на Симона, след безумното блъскане по автомобила на момичетата, преследването им и зулумите срещу тях.

„Ако тези момичета нямаха централно заключване на автомобила, ако не бяха спрени пред дома ни, ако ние не си бяхме вкъщи, тогава какво щеше да стане? Тези полицаи бяха толкова безскрупулни към нас – възрастните, родители и съседи, а какво щяха да направят с тези 19-годишни момичета?!”, питат се потресените свидетели на престъплението.

Внушението от МВР е като че ли полицаите едва ли не са спрели по сигнал за проверка за наркотици, обаче видите ли, били пияни.

След обаждането до 112 пристига патрул от Второ РПУ – Варна. Пристигналите полицаи от Второ се подхилкват, посбутват се, веднага познават колегите си. Те извикват настрани един по един мъжете, смигват си, здрависват се, както извикват настрани и момичетата.

Родителите и съседите веднага схващат, че влизат в „полицейския цирк” и позвъняват втори път на 112 като обясняват, че става дума за престъпление на полицаи от Второ и за него са пратени … полицаи от Второ, и че се опасяват, че случая ще бъде потулен. Майката на Симона иска да бъде свързана с дежурния офицер в Областната дирекция на МВР – Варна.

Едва тогава пристигат още две коли с полицаи. Единият от полицаите от патрула на Второ РПУ, пристигнал първи на произшествието, се обръща към колегата си – пиян извършител и му казва: „Бях дотука. Случаят е стигнал на по-високо ниво”.

От МВР по-късно оповестиха, че лично вътрешният министър Цветлин Йовчев е назначил проверка по случая.

И тримата полицаи са били пияни. 

При наглото арогантно поведение на пияните ченгета за малко не е бил пребит и бившият народен представител и експредседател на Общинския съвет – Варна Стилиян Севастиянов, който живее в блока на момичето, пред който се разиграва екшъна. А едно от момичета е племенница на бившия районен кмет на „Одесос” и общински съветник Иван Недялков.

АФЕРА алармира от първия ден на назначането на Чавдар Нанков като директор на областната дирекция на МВР – Варна, че това назначение доведе дирекцията до пълна катастрофа. Още повече, че пияните полицаи, демонстрарали престъпно поведение са служители на Второ Районно управление, чийто началник преди да бъде издигнат, бе именно Чавдар Нанков.

АФЕРА се изписа, за да предупреждава, че единствения „подвиг” на Чавдар Нанков като шеф на Второ РПУ бе години наред да бъде опавън чадър над публичния дом на Киреча. И че фигурата на „Чавката” или „Барби”, както с насмешка наричат шефа си ченгетата, води единствено до продънване на дирекцията на МВР.

Защото не само промилите с алкохол са довели до подобно поведение. Това очевидно е начин на действие, самозабравеност, безконтролност и наглост, която е маниер на определени служители в ОД на МВР – Варна.

АФЕРА настоява незабавно да бъде уволнен директора на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков. Това е поредния случай, свързан с „префесионализма” му на ръководител.

Ще продължаваме да следим изкъсо случая, защото сме наясно как тепърва започват схемите по отърваването на ченгетата.

А министър Цветлин Йовчев вече трябва да си даде окончателно сметка – трябва ли да падне труп на невинен, или да бъде проспан атентат, че да му стане ясно, че варненската вътрешна дирекция не може да бъде управлявана от лица с прозвищата „Барби”/ „Чавката” и „Ебати”.

Afera.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.