loading...

понеделник, 31 март 2014 г.

Вижте снайперистите, разстреляли хората на Майдана (СНИМКИ)

Американското издание The Daily Beast публикува ексклузивни снимки на въоръжени мъже, които стоят в двора на Службата за сигурност на Украйна в Киев и се подготвят за противопоставяне с участниците в протестните акции в центъра на украинската столица.
„Снимки и 90 гигабайта видеоматериал предоставят убедителни доказателства, че клането на Майдана е било действително извършено по заповед на проруския режим на Янукович... Но това не е попречило на Кремъл да организира свой собствен разказ за събитията“, пише изданието.

На 20 февруари в двора на Службата за сигурност на Украйна са били забелязани десетки хора, много от които са били представители на елитното подразделение „Алфа“, екипирани с бронежилетки, шлемове, боеприпаси и снайперови шушки и модифицирани автомати Калашников. Някои от тях имат и осколъчни гранати.

Съдейки по снимките, отбелязва изданието, редица от членовете на „Алфа“ са имали жълти и бели превръзки на ръцете си, а преди да напуснат територията на СБУ те си слагат на главите маски.

СБУ е наследник на украинския клон на съветското КГБ и продължава да поддържа тясно близки връзки с Москва. Години наред „водещи функционери на СБУ са идвали от КГБ“, казва пред изданието Борис Володарски, бивш офицер от руското разузнаване и автор на книгата „Фабриката за отрова на КГБ“. По думите му, днешното разузнаване на Русия, известно като ФСБ, е подсигурило с годините, че ще запази дълбокото си проникване в своя украински колега, и че „негови агенти ще останат по местата си“. Това е било лесно постижимо по време на управлението на проруския президент Виктор Янукович.

БЛИЦ

Няма коментари :

Публикуване на коментар