Пропускане към основното съдържание

Вижте снайперистите, разстреляли хората на Майдана (СНИМКИ)

Американското издание The Daily Beast публикува ексклузивни снимки на въоръжени мъже, които стоят в двора на Службата за сигурност на Украйна в Киев и се подготвят за противопоставяне с участниците в протестните акции в центъра на украинската столица.
„Снимки и 90 гигабайта видеоматериал предоставят убедителни доказателства, че клането на Майдана е било действително извършено по заповед на проруския режим на Янукович... Но това не е попречило на Кремъл да организира свой собствен разказ за събитията“, пише изданието.

На 20 февруари в двора на Службата за сигурност на Украйна са били забелязани десетки хора, много от които са били представители на елитното подразделение „Алфа“, екипирани с бронежилетки, шлемове, боеприпаси и снайперови шушки и модифицирани автомати Калашников. Някои от тях имат и осколъчни гранати.

Съдейки по снимките, отбелязва изданието, редица от членовете на „Алфа“ са имали жълти и бели превръзки на ръцете си, а преди да напуснат територията на СБУ те си слагат на главите маски.

СБУ е наследник на украинския клон на съветското КГБ и продължава да поддържа тясно близки връзки с Москва. Години наред „водещи функционери на СБУ са идвали от КГБ“, казва пред изданието Борис Володарски, бивш офицер от руското разузнаване и автор на книгата „Фабриката за отрова на КГБ“. По думите му, днешното разузнаване на Русия, известно като ФСБ, е подсигурило с годините, че ще запази дълбокото си проникване в своя украински колега, и че „негови агенти ще останат по местата си“. Това е било лесно постижимо по време на управлението на проруския президент Виктор Янукович.

БЛИЦ

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.