Пропускане към основното съдържание

Първо дело за публикации във Фейсбук

На 26 март тази година в  Пловдивския районен съд започва първото по рода си дело, в което ще се разглежда евентуално престъпно действие, извършено в социалната мрежа Фейсбук.

"Константин Ангелов е обвинен в създаването на фейсбук групата „Игнорирай SCI- спаси приятел“, събрала информация за поредната финансова пирамида, действаща в България- „Сейв къмпани интернешънъл“ ООД. Тъжител е един от собствениците на SCI- пастор Светослав Петров, почувствал се засегнат като физическо лице от коментари и колажи, представящи го като глава на финансова пирамида. Тъжбата е заведена няколко месеца след като Комисията за защита на потребителите се произнесе категорично, че „в действителност е налице една пирамидална структура, организирана от „Сейв къмпани интернешънъл“ ООД, чиято основна цел е включването на все повече потребители към създадената мрежа“, а SCI „прилага нелоялна заблуждаваща търговска практика по смисъла на чл. 68ж, т.14 от Закона за защита на потребителите, тъй като е създала, използва и насърчава пирамидални продажби, чиято основна цел е... включването на други потребители в системата за продажби, при които потребителят плаща, за да участва, като получава възможност да възстанови заплатената сума чрез привличане на други потребители.“  Чрез драстичната стъпка да упражни натиск чрез българската съдебна система, пастор Петров прави пореден ход за сплашване и смачкване на инакомислещите и унищожаване на всякаква информация за SCI, различна от предварително одобрената от него.

Това не е първият път, в който собствениците на „Сейв къмпани интернешънъл“ ООД се опитват под заплаха от съд да цензурират неприятно за тях съдържание във Фейсбук.  Напомняме, че Фейсбук е платформа за свободно споделяне и има достатъчно механизми, чрез които да бъде филтрирана нежеланата информация. Филтрирана, не унищожена. „Игнорирай SCI- спаси приятел“ е група, в която членуването е по желание, а присъствието на хиляди хора доказва, че има и нужда, и полза от нея", пишат създателите на групата.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.