loading...

четвъртък, 13 март 2014 г.

Бареков: Предсрочните избори са неизбежни

Това правителство няма да изкара нова зима и до края на годината ще има нови предсрочни избори, заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

"Алтернативата на политическото статукво "България без цензура" и КНСБ заговориха в един глас за предсрочни парламентарни избори. Това е единственият начин за промяна в страната", категоричен е лидерът на партията Николай Бареков. Предсрочните избори стават все по-желани и видими, подкрепи го и президентът на профсъюза Пламен Димитров. Той цитира данни от изследване на КНСБ, които показват, че всеки втори работещ българин иска промяна и я очаква след евровота като смяна на статуквото в Народното събрание и властта. Съгласието за нуждата от ново начало стана ясно на среща между ръководството и експертите на ББЦ и на конфедерацията.

От синдиката обявиха, че ще изпратят свои консултанти за социално-икономическата програма на партията. "Подкрепяме идеите на ББЦ за увеличението на доходите, които нямат алтернатива, каза лидерът на КНСБ, който бе категоричен, че "България без цензура" ще е една от партиите, която ще има евродепутат. "Намирам голяма връзка между заложеното в нашата програма и предлаганите от вас основни тези в Манифеста. И вие, и ние изхождаме от макроикономиката", коментира зам. председателят на ББЦ Рада Коджабашева.

Бареков и Димитров коментираха и скандала между bTV и журналиста Димитър Цонев. Според лидера на ББЦ, истинската причина за изгонването на Димитър Цонев от телевизията, е че той си  е позволи да каже, че "подкрепя влизането на журналиста Бареков в политиката". Бареков окачестви случващото се като опит за налагане на цензура.

На въпрос на Livenews дали има планове да премахне данъка върху лихвите върху депозитите, Бареков заяви, че смята да премахне този налог, който е несправедлив, а в същото време носи едва около 100 млн. лв. приходи в хазната.

Николай Георгиев, Livenews

Няма коментари :

Публикуване на коментар