loading...

четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Жената на Цветан Цветанов, изнасяла информация от ДАНС

Съпругата на Цветан Цветанов - Десислава, която работи на висока позиция в ДАНС, му е изнесла незаконно информация във връзка с готвената от прокуратурата акция в печатница „Мултипринт", съобщи сензационно агенция „Пик".
Хипотезата бе потвърдена и от източници на „Всеки ден", според които Десислава Цветанова коли и беси в ДАНС и се ползва със статут едва ли не на директор. „Подозренията са насочени именно към нея, въпреки че в момента тече официална проверка", коментира лаконично източник на вестника.

Онзи ден депутатката от БСП Мая Манолова се оплака, че Цветанов е получил секретната информация от ДАНС, че именно тя е внесла сигнала, че в „Мултипринт" се съхраняват 350 000 допълнителни бюлетини. Манолова алармира, че от секретната агенция е имало теч на информация в посока Цветанов, което е строго нарушение на закона.

По последни данни Десислава Цветанова оглавява отдела, занимаващ се с анализа на икономическите престъпления в ДАНС. Доклади от този отдел се изпращат постоянно до президента, министър-председателя и парламентарния шеф. Всичките й длъжности в агенцията включват дейност, свързана с класифицирана информация и като всеки агент и тя е подписала декларация, че няма да я оповестява.

Десислава Цветанова работи в ДАНС от самото й създаване през януари 2008 г. и е агент втора степен. Преди това тя е била служител на Национална служба „Сигурност" (НСС), където е работила от 2004 г. Според служители на спецагенцията съпругата на политическия лидер Цветанов е постъпила на работа с негови протекции, докато е бил на длъжността оперативен помощник на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов и шеф на сектор „Ръководство на МВР".

В началото на кариерата си Десислава Цветанова отговаря повече за икономически въпроси, свързани с националната сигурност. Постепенно обаче се издига в йерархията на службата. Назначена е за началник на сектор, който отговаря за вноса и транзита на специална продукция и стоки с двойна употреба.

Няма коментари :

Публикуване на коментар