Пропускане към основното съдържание

СКАНДАЛ: Борисов наредил на Плевнелиев да иска референдум

В обръщения към нацията президентът Росен Плевнелиев  заяви, че ще поиска от Народното събрание да бъде направен референдум в деня на евроизборите. 
Темите са три. Да се приеме ли част от депутатите да се избират мажоритарно, да се приеме ли електронно гласуване, което ще улесни доста хора и последно да се направи ли гласуването на референдуми задължително.

Неговото обръщение скара политиците и те буквално се хванаха за гушите. Мая Манолова припомни, че с третата точка – задължителното гласуване се нарушава Констиуцията на Република България в частта й за свбодното право на избор на българските граждани. Ако това се приеме, то трябва да се промени Конституцията, което пък може да направи само Велико народно събрание, което пък означава в момент на политическа криза избори до дупка.

Плевнелиев бе разкритикуван от политици от различни партии за електронното гласуане, тъй като в момента няма електронно правителство, а данни и гласове, пускани от домашния компютър, лесно могат да се манипулират.

Любопитна обаче беше реакцията на Бойко Борисов. Той пръв привества президента, даже не изчака да мине поне час след обръщението му и да го осмисли. После пък горещо се застъпи за трите точки и каза, че даже ще инициира подписка в подкрепа на искането за референдум. Което означава, че той е знаел какво ще каже Плевнелиев по БНТ, бил е запознат със съдържанието на обръщението, а някои смятат, че ГЕРБ е дала готовата реч на президента да я прочете.

Целта е ясна, размиване и подмяна на вота на избирателите по време на изборите за евродепутати и ако се приеме задължително гласуване – възможност да се манипулира в бъдеще вота на повече хора или да се всее страх от наказания и глоби, ако не  отидеш до урната.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Скандален чат на новия военен министър

Какво пише във Фейсбук номинирания за нов военен министър - Христо Гаджев.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.