loading...

сряда, 15 януари 2014 г.

Аудиозапис доказва, че Борисов стои зад АБВ

Журналисти от вестник „Галерия” твърдят, че разполагат с аудиозапис на среща между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков. Според тях от този запис се разбира, че проектът АБВ е тяхна обща кауза, както и че бившият премиер и бизнесменът Николай Гигов ще поемат кампанията по финансирането му.

Договорката била Първанов да изиграе ролята на троянски кон, като овладее БСП отвътре. След това щяло да се направи обединение с ГЕРБ за правителство на националното съгласие. В бъдещия кабинет, освен хора от обкръжението на Първанов и Борисов, влизали и няколко души от Реформаторския блок, според информацията на в. „Галерия“.

„Разполагаме със записи на които става ясно, че Румен Петков и Георги Първанов отделно са ходили при Бойко Борисов. Когато извадихме случая с Мишо Бирата, хората се интересуваха, от къде са дошли записите, а не се концентрираха около съдържанието им и затова сега не показваме записа, каза Кристина Патрашкова, главен редактор на вестника в предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия.

Патрашкова е категорична, че има договорка при рестартирането на проекта АБВ. Главният редактор на "Галерия" допълни, че Георги Първанов й се е обадил преди предаването като категорично е заявил, че не се е виждал с Борисов от години.

„Един от участниците в записите ги притежава, не казвам обаче, че той ни е информатор“, посочи главния редактор на в. „Галерия“.

Румен Петков, който се включи по телефона в предаването заяви, че изнесената информация е грозна манипулация.

„Това, че сме се срещали с Бойко Борисов, за да обсъждаме политически проект, за да говорим за сътрудничество е една грозна манипулация. Очаквам през следващите дни да чуя, какво ли не за себе си и за моите другари“, коментира Петков.

Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар