Пропускане към основното съдържание

Йордан Бонев: На среща в дома си Бойко Борисов предложи 500 000 лв. на мен и Бисер Миланов!

Председателят на национално движение "Свобода" Йордан Бонев застана с името и лицето си, за да потвърди стряскащата новина - в негово присъствие Бойко Борисов се е срещал с Бисер Миланов-Петното.
Заговорът бил осъществен в дома на председателя на ГЕРБ в Банкя и целял да елиминира политическите врагове на бившия премиер.В интервю за в. "Галерия" Йордан Бонев свидетелства в детайли за случая. "Борисов ме потърси във Фейсбук и навръх Коледа, на 25 декември, около 18,30 ч. ми позвъни по телефона с думите: "Позна ли ме по гласа ми?" Отговорих му утвърдително. Тогава той ми каза:

"Елате утре с Бисер Миланов да пием кафе у нас."

После ми обясни къде точно се намира къщата му в Банкя", разказва Бонев.

Самата среща била проведена на 26 декември и продължила близо 3 часа. На нея Бонев отишъл с Петното, който също е в ръководството на национално движение "Свобода". "Бойко Борисов се обърна към Бисер с предложение да излезе пред медиите и да обясни, че през цялото време е работил за Николай Бареков. После ни каза, че ако това се случи, ще ни помогне при преобразуването на движение "Свобода" в партия, а ние двамата ще станем известни политически лица", обяснява пред "Галерия" Йордан Бонев.

По думите му основни мишени били Николай Бареков, който пръв обяви, че Бисер Петното се е срещал Борисов в Банкя, и Сергей Станишев. "Той заяви, че ще заемем мястото на "Атака" и Волен Сидеров. Но за да се стигне до там, трябвало да дискредитираме Бареков. В този момент усетих, че Бисер Миланов поддава. Борисов опита да е още по-убедителен като заяви, че имало вариант и за широка управленска

коалиция с БСП, ако Георги Първанов оглави червената партия.

"Със Станишев няма как да стане. С него не се понасяме", обясни ни Бойко. Каза, че ако успеем да радикализираме протестите срещу правителството, и

ако ударим по Бареков, ще получим 500 хил. лева.

Каза ни, че трябва да се създаде нова протестна мрежа и навсякъде да се говори, че Николай Бареков финансира контрапротестите в защита на кабинета „Орешарски” и подкупва цели организации. Обеща, че ще плати, след като се свърши работата и

даде на Бисер Миланов аванс от 12 хил. лева

Заяви в прав текст: "Николай Бареков трябва да бъде унищожен." Бях убеден, че попадаме в капан. Така и стана впоследствие. Час и половина, след като изтече информация за срещата ни с Борисов специализираният отряд "Кобра" към СДВР вече ни беше натръшкал пред паметника на Цар Освободител, а Бисер Миланов и досега е зад решетките", припомня шефът на национално движение "Свобода". Освен това Йордан Бонев предупреждава, че оттук нататък председателят на ГЕРБ трябва да се грижи старателно за здравето и сигурността му. "Ако нещо се случи с мен или с някой от ръководството на нашето движение, трябва да знаете, че е поръчано от Бойко Борисов", категоричен е Бонев.

Той се изказа сдържано по отношение на Бисер Миланов. На въпрос дали Петното ще запази мястото си в движението, Бонев отговаря, загатвайки, че може да се стигне и до изключване: "С Бисер Миланов имаме разногласия и сериозно се разминаваме. За бъдещето му в движението ще решава колективно цялото ръководство."

БЛИЦ

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.