Пропускане към основното съдържание

Кой, Кой, Кой бе...

КОЙ ще ми обясни с какво назначаването на един юрист и бивш следовател за ръководител на ДАНС  е по-неправилно от назначаването на един пожарникар за Главен секретар на МВР (и внезапното му издигане до чин „генерал“)? – КОЙ ще ми обясни как точно стана „самоорганизирането“ на няколко десетки хиляди човека за няколко часа след това назначение?
-КОЙ ще ми обясни  как от протест   срещу едно назначение (правилно или неправилно) той  се превърна в протест за  „оставка“  на избраното само преди седмица чрез редовно проведи избори правителство?
 
-КОЙ ще ми обясни  кой снабди протестърите незабавно с 20-тина нови и еднакви барабани и тъпани и въведе организация, наподобяваща  маршируването на младите фашисти на Мусолини?, кой ги снабди незабавно с печатни материали,  вувузели, свирки, знамена и пр.?

-КОЙ ще ми обясни „съставът“ на протестиращите: имаше ли непълнолетни – в повечето случаи с бира (а може би и алкохол) в ръка, а също и организирани “фен –агитки“?

-КОЙ ще ми обясни защо протестърите обикаляха партийните централи на влезлите в Народното събрание партии, а пропускаха тази на ГЕРБ?

-КОЙ ще ми обясни съвпадение ли е незабавното изявление на Президента, че „снемадоверието си“ (???) от Правителството, и същевременно напускането  на Народното събрание на Парламентарната група на ГЕРБ за повече от месец?

-КОЙ ще ми обясни поведението  на протестърите с извадените от нафталина използвани вече средства: викове и крясъци „червени боклуци“, „кой не скача е червен“,  рушене на заграждения, събаряния на контейнери за боклук, вадене на павета и плочи за оформянето на „барикади“,  хвърляне на предмети и камъни по полицията, влизане в стълкновение с полицията  и пр., и пр.

-КОЙ ще ми обясни на чии разноски за нуждите на протеста бяха използвани редицаскъпо струващи аксесоари (освен споменатите вече печатни материали, барабани,тъпани, вувузели, и пр).: голяма  екранна стена, бял роял (така и не разбрах кой икакво свири на него),  9 метров балон,  кафе машина и безплатно раздаване на кафе,  еднакви палатки за „палатков лагер“  пред паметника на Цар Освободител и пр., и пр.?

-КОЙ ще ми обясни протестърите ли нападаха полицията или обратно?

-КОЙ ще ми обясни как се появиха брадатите „ранобудни студенти“, които окупираха сградата на Университета, както и каква е  отговорността за това на неколцината техни преподаватели?

-КОЙ ще ми обясни как в сградата на окупирания Университет се появиха хора, които нямат нищо общо със студентите (Хр. Мутафчиев, И. Добромирова, жената на Иво Прокопиев, че даже и един бивш американски посланик ) и пр., и пр.?

-КОЙ ще ми обясни кой режисираше „представленията“ на студентите от Театралната академия,(кой знае защо наречени с термина перформънс ) или и тук ще въведем термина „саморежисиране“…Ами голотиите, които правиха „слънчеви бани“ на жълтите павета…?

-КОЙ ще ми обясни за чия сметка са разходите, предизвикани от спирането на движението, предизвикано от „протестърите“  (при това – в пикови часове) в столицата?

-КОЙ ще ми обясни поведението на медиите относно протеста:  това непрекъснато преекспониране на събитията,  непрекъснатото появяване на едни и същи лица на екрана и пр. и пр.  обективно отразяване ли е или е целенасочена кампания за събаряне на законно избраното правителство?

-КОЙ ще ми обясни: това, което видяхме и продължаваме да виждаме като„протестъри“ ,тези стотина, двеста души и техните прояви: крясъци,  хвърляне на предмети, боя,домати и пр. но Народното събрание на Републиката, напъните да трошат загражденията,да обиждат и да се нахвърлят срещу полицаите (???) и пр., и пр.,  включването и на студентите в тази „акция“, това  протест  на  истинското гражданско общество у нас ли е или е инспирирана провокация,  граничеща с метеж?…

-КОЙ ще ми обясни, ако правителството падне, няма ли Президентът пак да назначи„своите“ хора, които в действителност са представители на онази олигархична прослойка срещу която уж е протеста?
Бих могъл да задам още много и много въпроси „КОЙ“,  но ще спра до тук. 

Само ще ви попитам: някой съмнява ли се, че зад целия комплекс от пародийно-водевилния и вандалски маскарад, наречен „протест“,  стои болната амбиция за власт на един пожарникар, превърнал се в Генерал, Министър председател , Доктор на науките и пр., и пр. 

Същият този, който  безогледно използваше правителствената и  военната авиация,а сега маскари България из Европа?…На този читател единствено на Винету принадлежи крилатата фраза „Аз съм прост и вие сте прости- за това се разбираме…“ Да, ама нег-н пожарникар, генерал и пр…

Аз не съм прост и не смятам, че българите сме  прости…
А на онези, които повярваха и участваха в този  протест, докато разбраха,  че са ги употребили за най-долни партийни цели,  най-искрено се извинявам …

Людмил Близнев, afera.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.