loading...

четвъртък, 26 декември 2013 г.

Пълен провал на днешния протест

Броят на протестиращите срещу кабинета Орешарски пред Министерски съвет в София не бе никак голям, въпреки че от две седмици се прави организация за свалянето на правителството.

Нито един човек обаче не дойде на обявения протест срещу кабинета „Орешарски” в Сливен. По-рано в социалната мрежа беше образувана група, която прикани за протест под надслов „Една България, един свят, един протест - ОСТАВКА!”, който трябваше да започне от 15.00 часа на площада пред общината, но никой, освен журналисти, които да отразят недоволството, не дойде на обявеното място. Има хора, които използват топлия декемврийски ден, за да се разходят с децата си. Много са и тези, които се снимат до Коледната елха на площада, но протестиращи няма.

В Пловдив протестното шествие приключи. Около 200 ранобудни студенти и граждани се събраха пред сградата на общината в градаи поеха по главната улица. Имаше и доста млади хора, които учат в чужбина, но са се събрали за празниците. Те подкрепят колегите си в България и настояват за незабавна оставка на кабинета „Орешарски”. И на Коледа, на най-големия християнски ден няма да се спрем, защото страната ни е в разруха, искаме нормална държава, с нормални управляващи. Искаме, когато завършим, да имаме желание да се върнем и живеем в родината си, за сега това изглежда невъзможно, заявиха недоволните. Към шествието, се присъединиха и възрастни хора, оказващи подкрепа на бъдещите висшисти. По обяд три коли с пловдивски студенти потеглиха за столицата, за да се включат в тамошния протест.

Около десет души се събраха пред сградата на Областна управа -Благоевград. Протестиращите поискаха за пореден път оставка на правителството. По думите им, преминаващите благоевградчани също ги подкрепяли, но се притеснявали за своите работни места и се страхуват да застанат редом до тях.

17 души се събраха на площада пред Община Видин на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Някои от тях носят плакати с надпис „Видин иска оставка”. Един от протестиращите е наметнат с българското знаме. Протесът протича кротко и тихо. Наоколо няма полицаи. В групата на протестиращите има хора, които са членове на ГЕРБ, а един от тях е бил включен в кандидат-дапутатската листа на партията.

Приключи протестът срещу правителството на Пламен Орешарски във Варна, пред сградата на общината, където се бяха събрали около 70-80 студенти от града и Добрич, приключи.
В Бургас 50-ина протестиращи блокираха за 5 минути бул. "Демокрация" и си разотидоха.

1 коментар :

  1. Страната била в разруха... Аз лично не виждам никаква разруха. Виждам точно обратното- хората пръскат МИЛИАРДИ по Коледа, те ядат, пият и се веселят.

    ОтговорИзтриване