loading...

неделя, 15 декември 2013 г.

Плевнелиев и Прокопиев стягат метеж на 15 февруари

За скандален конспиративен план за метеж и раздрусване на действащата власт, съобщават от ПИК чрез свои информатори около президента Росен Плевнелиев и приближения му олигарх Иво Прокопиев.

Според информацията им, потвърдена от два независима източника, двамата вече били формирали състава на служебен кабинет, който да поеме управлението на България след 15 февруари. За премиер се стягала еврокомисарката Кристалина Георгиева, която щяла да излезе в тримесечен отпуск от ангажиментите си в Брюксел.

 Именно 15 февруари била сакралната дата, на която се готвел пучът срещу кабинета „Орешарски“. Тогава щяло да ескалира максимално напрежението по площадите на София и да се стигне до прогромни действия срещу Народното събрание.

„Времето не е избрано случайно. Социалното напрежение тогава ще е в апогея си покрай очертаващите се крайно високи сметки за ток“, подчертават нашите източници.

В центъра на протестите щели да бъдат активисти на ГЕРБ, които всъщност щели да преповторят сценария от февруари 20130а, когато бунтовете избухнаха пак заради цените на тока. „С техните камъни по тяхната градина“ – бил девизът на метежа. Протестите щели да бъдат подкрепени мощно от КНСБ и няколко организации на таксиметровите шофьори, докато от „Подкрепа“ смятали да пасуват. 

Идеята била майските евроизбори да са „две в едно“ – за европарламент и за Народно събрание. Нямало съмнение, че изборните резултати щели да са в полза на ГЕРБ и Бойко Борисов се стягал да управлява с Реформаторския блок, към който вече откровено протегна ръка по време на телевизионното си интервю в „Панорама“.

Няма коментари :

Публикуване на коментар