Пропускане към основното съдържание

Мутафчийски отровен като Грашнов в стая с радиация?

Мистериозната смърт на един от най-богатите и влиятелни българи – олигарха Младен Мутафчийски, чието погребение е днес по обед, хвърли в паника родния елит.

Близки и приятели на оръжейния търговец така и не повярваха, че смъртта го е покосила, при положение че до последно го раздавал свежарски, пускал закачливи вицове за „героите“ на деня и се държал все така бохемски. Часове наред никой от аверите му не искаше да приеме, че емблематичният му телефонен номер 0888 501 111 заглъхва завинаги…Приживе богаташът стоеше леко настрани от светската суматоха. Рядко даваше интервюта и имаше малцина верни приятели, които можеха да разчитат на помощта му едва ли не среднощно. Състоянието му се оценява на над 500 милиона лева. Въпреки това винаги е оставал в сянка – по негово изрично желание.

„Не обичам да ходя нито по приеми, нито по партита, защото като се появя, се налага секретарките ми да ме крият. Обикновено не приемам такива срещи . Всеки ти предлага бизнес проекти и все са невероятни. С мен са се случвали доста конфузни ситуации. Говоря си например с някой и до края на коктейла не мога да се сетя, нито как се казва, нито с какво се занимава. Мен никога няма да ме видите в чалга клуб или дискотека. Не водя със себе си антураж от фолкзвезди, с които да си говорим за силиконови придобивки. Това просто не е моят стил“, разясняваше житейските си принципи топмилионерът.

„Тайно се надявах, че служителите ми, ще правят всичко, а аз отстрани ще наблюдавам, но не се получи. Продължавам да работя на пълни обороти. Може би е отживелица от социализма, но никой у нас не иска да поема отговорност. Всеки си слага ламаринка на едно място и смята, че е много близък до шефа, като го пита за всяко нещо“, често повтаряше Мутафчийски. Малцина били запознати със здравословното му проблеми, които от години го тормозели, но той избягвал прегледите в лекарските кабинети. Честите пътувания по екзотични курорти също пречели да обърне внимание на здравето си.

Именно от воаяж до екзотична Етиопия тръгва версията, че там се е заразил с тайнствен бацил. Вирусът бил изключително популярен в африканската страна. Местните имали естествен имунитет срещу него, но европейците трябвало да го преболедуват, за да се имунизират. Това, разбира се бил сложен процес, съпроводен с висока температура, отпадналост, гадене, повръщане. Често свършвал с фатален край, защото паразитът имал умението да се приспособява към човешкия организъм и бавно да изпуска отровата си.
Според една от хипотезите африканският вирус е причинил хепатит, довел до увреждане на черния дроб на Мутафчийски.

Не случайно след връщането си у нас се тъпчел с хапчета, които впоследствие спрял. А не трябвало, защото щамът имал способността да се възстановява. С неговото „възкръсване“ се обяснявал сивкавият цвят на кожата на бизнесмена.

Злите езици допускат, че диабетът, които го измъчвал в последно време, също бил предизвикан. Това отново станало на пътешествието в Етиопия, когато богаташът и негови приятели решили да се забавляват с местни туземки. Купонът протекъл по всички правила на забавленията, но последствията не закъснели. Диагнозата, която му била поставена у нас – диабетно стъпало, събудила редица съмнения в специалистите с бели престилки. Изтръпването на крайниците,, мравучкането, студенината и общата отпадналост на организма, от която почетният посланик на Сан Марино се оплаквал, се предизвиквали по различни причини, в това число и при заразяване от СПИН.

Появи се и екзотичната версия, че може би е облъчван и с радиоактивни вълни, по време на делови разговор, които след време предизвиквали онкологични заболявания. Тази хипотеза се подклажда от факта, че последните една-две години повечето време бизнесменът прекарвал на яхтата си, което показвало, че няма доверие на никого, дори на най-верните си партньори. Обичал той да кани партньорите си на своя територия, вместо да гостува на чужд терен. Дори диамантената обеца, с която не се разделил до последно, имала не толкова модна стойност, колкото поучителна.Тя трябвало да му напомня винаги да има едно наум – с кого говори, какво говори и къде говори.
Мълви се, че преди години друг мултимилионер – бившият собственик на „Мтел“ Владимир Грашнов, си отишъл по подобен начин. Седмица след важен разговор с Майкъл Чорни започнал да чувства постоянна умора и никакъв релакс не бил в състояние да възстанови живителните му сили. В Правителствена болница, така и не намерили кръв, която да му прелеят, за да оцелее.
По стечение на обстоятелствата Мутафчийски също намери кончината си в луксозното здравно заведение, но в Кардиологичното отделение и с епикриза „инфаркт“.

БЛИЦ

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

ИЗВЪНРЕДНО: Дадоха Денков на главния прокурор за държавна измяна

Новосформираният кръг „Първо България“ дава на прокуратурата премиера Николай Денков по подозрение в държавна измяна.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.