loading...

сряда, 6 ноември 2013 г.

Извънредно: Окупацията е пред разпад, никой не подкрепя протестърите

Все повече студенти и граждани се обявяват против така наречената окупация на СУ, а истината е, че това е незаконна блокада от съмнителни лица.

Деканът на Стопанския факултет на Софийския университет Тодор Попов вече разпореди спирането на окупацията и възстановяване на учебните занятия по утвърдения график. Нареждането важи до издаване на изрична писмена заповед на ректора на СУ. "Да се възпрепятстват, с допустими от закона средства, всякакви опита за прекъсване на учебния процес, влизането на външни лица в сградата на факултета и опити за блокиране на входовете на сградата", призова Попов.
Репортер на ДУМА влезе вчера през деня в Ректората на СУ. Още на входа на двора на университета група младежи със светлоотразителни жилетки с надпис "охрана" проверяваха влизащите. Самоназначилите се гардове обръщаха внимание дори на такива детайли като това дали в студентската книжка последният семестър е заверен. Всеки влизащ студент трябва да впише данните си в списък.

В двора на Ректората около 30 човека бяха запълнили пейките и масите на кафето. На вътрешния вход на университета подписка приканва всеки, който иска, да се подпише в подкрепа на окупацията. Към 13,30 часа в нея се бяха подписали трима души.
Вътре в Ректората нямаше почти никой. Тишина бе обзела коридорите на най-старото висше учебно заведение. По стените бяха накачени всякакви плакати с призиви за оставка на кабинета.

В най-обсъжданата аудитория в последните две седмици - 272-а, точно шестима окупатори бяха забили носове в лаптопи.
Из цялата зала по земята се търкаляха хартии и хартиени лозунги пак с призиви за оставка на кабинета. Част от разхвърлените листчета твърдяха, че окупаторите са моралното бъдеще на страната.

Окупаторите бяха свикали общо събрание за 16 часа. По този начин те се опитват да съберат малко повече хора преди началото на традиционния протест от 18 часа, който от два дни насам стана изключително рехав.

При излизане от университета на входа до охраната впечатление прави една купчина с вестник "Капитал дейли", издаван от олигарха Иво Прокопиев, раздаван безплатно на "Ранобудните".
ДУМА припомня, че журналисти на "Икономедиа" участват активно в антиправителствените протести в последните месеци, както и са били забелязвани из университета след започналата окупация.

В същото време пред факултета по журналистика и масова комуникация продължава събирането на подписи против окупацията на университета.Няма коментари :

Публикуване на коментар