Пропускане към основното съдържание

Нетленен лама с туптящо сърце



Този феномен за науката и откровение, даващо упование за вярващите, предизвика много размисли. Дали има живот след смъртта, еднозначно не може да се отговори и самото нетленно тяло на Хамбо Лама Даши-Доржо Итигелов, както го титулуват според будизма, не дава отговор, понеже едва доловимо, но сърцето му тупти, пише chudesa.net.


Изследванията на учените, направени прецизно, констатират, че жизнените функции са запазени в известна степен. Категорично мнение жив ли е ламата или не, специалистите не искат да дадат, поне засега, защото определено нищо не се вмества в общоприетите критерии за живот.

Познато е състоянието на анабиоза, в което изпадат микроорганизмите. Те могат да се събудят за живот след хиляди години, замръзнали сред ледовете. Подобна е и летаргията при мечките и други живи същества. Учените си правят експерименти, замразявайки хора, с надеждата, че някой някога ще има възможност да ги върне към живот.

Лама Итигелов обаче го прави без скъпите апарати, единствено с волята на мисълта. Удивителни са неговите прозрения. Той точно определя кога тялото му да бъде извадено от земята, след трусовете на войни и терор, засегнали руската страна. 

Според последователите на неговата вяра, той се завръща сега, за да докаже нещо на света и то е, че човешкото тяло и дух са много по-силни, отколкото предполагаме. Просто е необходимо да насочим мисълта си в правилната посока и да вършим добро, за да получим добро. А енергията, нужна за това, е в пространството и трябва да се научим да даваме, за да я получаваме. Всъщност, основната идея на всички религии по света е такава.

Може би все още не сме дорасли, за да познаем силата на човешкия дух, коментират мнозина. Болни мозъци веднага ще поискат армия от послушни войни, с вечни тела, не усещащи болка, глад и студ.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.