loading...

четвъртък, 24 октомври 2013 г.

Боевски сътрудничил по скандално дело за дрога в друга държава

Гълъбин Боевски е сътрудничил на бразилските власти по друго дело за дрога. Става въпрос за шумен процес в друга държава. Такава версия разви адвокат Иван Петров, бивш ръководител на Апелативна прокуратура в "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия. Водещият подметна, че може да става дума за делото срещу Брендо в Италия.

Другата версия е, че в някои държави има правна практика да се откупува свободата. така може да се плати за всеки оставащ ден до определената му 9-годишна присъда. Плащало се по 100 - 150 долара на ден. Такава практика има в съседна Гърция, обясни Петров.

Според него Гълъбин Боевски е пуснат от затвора онзи ден, когато е закаран до летището и отпътувал към България. Това обаче противоречи на Обяснението на Бразилското посолство в София. В него се казва, че Боевски експулсиран на 13 март т. г. Което означава, че той може да е напуснал границите на Бразилия и до преди два дни да е бил в друга държава. А там дали е сътрудничил по разследване на друг шумен процес свързан с тонове кокаин? Гълъбин се прибра вчера с полет от Париж.

На 5 април т. г. България с нота е била уведомена от Бразилия, че Боевски е експулсиран. Защо тогав от нашето Външно министерство се правят, че не знаят нищо.

Експулсация означава, че Боевски не е с опростено наказание, а трябва да напусне страната, в която е извършил престъпление.

Отговор няма ва въпроса, кое наложило експулсирането точно на него, след като в затвора има още над 25 българи за дрога.

.Експулсиране се прави когато чужденците са изпълнили част от наказанието си. Правосъдната система в Бразилия не позволявала помилване от президента, както е в България.

БЛИЦ

Няма коментари :

Публикуване на коментар