loading...

събота, 19 октомври 2013 г.

Седмокласничка от ПЧПУ-Бургас със златен медал от Световното първенство по шото кан

Дванайсегодишната Теодора Тодорова от Бургас се завърна със златен медал от XXI Световно първенство по шото кан, провело се в Сърбия на 12 и 13 октомври.
Повече от 1300 елитни каратеки от над 40 държави си дадоха среща в Нови Сад на шампионата, организиран от Шотокан Карате До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN). Възпитаничката на Първо частно прогимназиално училище безапелационно грабна златото в категория „мини кадетс“, побеждавайки по точки 18 съперника.

 Успехът в Сърбия не е първото голямо постижение за Теодора. На Отвореното световно първенство, организирано от International Japan Karate-Do Association (IJKA), което се проведе в Бургас през юли тази година, младата надежда на българския спорт завоюва челните места в две категории. От 8 години Теодора тренира в бургаския карате клуб “Ронин“ под ръководството на своя баща- небезизвестният Иван Тодоров.
„Никак не е лесно треньор да бъде баща ти, защото изискванията са много големи, но с всеки успех осъзнавам как всяко лишение и всяко усилие си е струвало.“ сподели Теодора при завръщането си от Сърбия.

Изминалият уикенд се оказа благодатен откъм спортни постижения за учениците на Първо частно прогимназиално училище Бургас. Освен с успех в бойните спортове, ПЧПУ може да се похвали и с впечатляващите постижения на Сияна Базотева в конния спорт.
Седмокласничката, която тренира в бургаския клуб „Кан Крум“ и от месец е част от детския национален отбор, се представи отлично на финалите на Държавното първенство по прескачане на препятствия, провело се на 12 и 13 октомври във Войводиново. Сияна показа забележителна техника с кон Галеник и се класира първа в детската категория при препятствията с височина 1,15 метра и втора при препятствията с височина 1,1 м.
И Сияна, и Теодора са категорични, че за тях е от голямо значение разбирането и подкрепата, която получават от своите преподаватели.

„Опитваме се да не ги разочароваме и да показваме отлични постижения не само в спорта, но и в образованието си. Все пак училището ни е в челните позиции по резултати и е наша отговорността това да продължи“ смеят се двете момичета, на които през тази учебна година им предстоят кандидат-гимназиални изпити.

Няма коментари :

Публикуване на коментар