loading...

петък, 18 октомври 2013 г.

Монополите вън с Плевнелиев и Овчаров

Искам публично да обявя, че в рамките на вчерашния и днешния ден се обърнах към протестиращите срещу монополите от миналата година и от месец февруари 2013 г. дали са готови да подкрепят граждански протест срещу монопола на политиците в енергетиката, горивата и останалите сфери на икономиката.

Срещнах подкрепата на тези, които първи се противопоставиха на монопола на "Лукойл" – момчетата и момичетата на гражданско движение "Сила". ВМРО и застъпниците за граждански контрол в лицето на Ангел Славчев също подкрепят идеята за граждански протест пред Министерството на икономиката и енергетиката и пред Президентството.

Като държавен глава Росен Плевнелиев нищо не направи за прозрачността на монополите, които тровят живота на българина в ключови сектори. Новото правителство предизвика истински скандал с допускането и назначаването на Румен Овчаров в Надзорния съвет на "Лукойл", където представлява златната акция на нашата държава. Росен Плевнелиев и Румен Овчаров трябва незабавно да подадат оставки. Ако Овчаров не го направи, да си ходи новият министър Драгомир Стойнев.

Монополът в България е възможен, защото политиците от всички цветове на статуквото обслужват едни и същи олигарси. Иван Костов продаде "Нефтохим" на "Лукойл", Бойко Борисов като охранител от "ИПОН" охраняваше тръбата на Валентин Златев, а Румен Овчаров през цялото време управляваше енергетиката. По същия начин стои въпросът с ЕРП-та, продадени от НДСВ, БСП, ДПС и ГЕРБ.

Призовавам всички български граждани, които не са загубили духа на февруарския протест, в неделя от 18 часа, да направим шествие от Министерството на икономиката и енергетиката до Президентството.

Николай Бареков

Няма коментари :

Публикуване на коментар