Пропускане към основното съдържание

Ето къде живее Пеевски и как е охраняван

Младият и успял на 33 години човек Делян Пеевски се оказа с изненадващо скромни възможности и с имоти, придобити на нереално ниски цени, пише сайтът NOрешарски. Българският „Цукерберг“, както го нарекоха някои депутати, официално не притежава фирми. Според регистрите, доскоро той е бил единствено в управата на две сдружения – „Съюз на вестникарите и разпространителите на печатни издания“ и „Спортен клуб „Левски“.


Информацията, че на името на Делян Пеевски няма търговски дружества е известна още от времето, когато постъпваше на работа като следовател, въпреки липсата на изискуемия по закон стаж. Тогава Пеевски също декларира, че няма фирми, но това не му пречеше да има сериозно влияние в съмнителни икономически кръгове. Като депутат Пеевски също няма право да участва във фирми и управителни съвети на компании.

Според последната му имотна декларация – от юни 2013 г. – Пеевски има само 52 756 лева в българска банка и кара стар „Опел“, купен за 1000 лева. Не става ясно точно кога се е сдобил с колата, защото според една от по-старите декларации покупката е направена през 1999 година, а според друга – през 2003-а.

В същото време колеги от медиите на Нова българска медийна група нееднократно са виждали Пеевски в луксозни коли със солидна охрана. Още когато кабинетът му беше в ИПК „Родина” се движеше със супермодерно Ауди А8, за което се твърдеше, че е бронирано. След закупуването на вестниците, издавани от Петьо Блъсков, беше извършена проверка за имотното състояние на майка му Ирена Кръстева и на самия Пеевски, но се оказа, че всичко е редовно и имуществото им, както и начина им на живот съответстват на доходите.

Въпреки това, Пеевски продължава да се движи с мощна охрана в Range Rover, който обикновено е следван от други два автомобила, единият, от които с устройство за заглушаване на мобилни телефони.

Не е известно как може депутат, който получава минималната заплата като народен представител, защото миналия мандат не стъпи в парламента, да поддържа такъв висок стандарт. Освен скъпата охрана, с която се движи, денонощно се охранява и луксозната вила, в която живее в Симеоново. Тя се намира в пресечка без изход на бул. „Симеоновско шосе“. Пред имота има постоянна охрана, задължително от джип Range Rover с двама охранители още на ъгъла с шосето и видеонаблюдение.

Това е видимото имотно състояние на успелия мъж на 33 години – депутат, следовател, бизнесмен и медиен магнат в едно – според неговите декларации и информацията, която имаме, пишат в антиправителствената информационна служба NOрешарски. Оттам очакват да видят отговорът на Пеевски в цифри и факти, „защото в страните, на които искаме да приличаме, публичните личности нямат две тефтера – черен и бял – а само един. И за подобни несъответствия в декларациите и по-големи политици са казвали „сбогом“ на кариерата си”. напомнят колегите.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.