Пропускане към основното съдържание

Българи против масовото избиване на кучета в Румъния

Над 250 човека се събраха пред Румънското посолство. Протестът беше предизвикан от нехуманното отношение на Румънските власти към бездомните животни. В рамките на няколко дни хиляди улични кучета и котки бяха убити, по особено жесток начин, с официално разрешение от румънския президент Траян Басеску.

Заради случай в които заради родителска небрежност 4-годишно дете е починало при нейзяснени обстоятелства. Според различните версии момченцето е било нападнато от кучетата в парк или е играло е с брат си в изоставена сграда или е било намерено убито в чужд имот, а при аутопсията освен следите оставени от кучетата са били открити и следи от изнасилване – вероятно момченцето преди да бъде хвърлено на трите дворни кучетата е станало жертва на педофил.

В интернет пространството излезна информация, че се знае и името на собственика на кучетата, но особено внимание на факта не беше обърнато. Заради този по-скоро криминален случай румънските власти издават заповед за евтаназия на всички улични четирикраки животни.

От качените снимки обаче става ясно че обявената евтаназия всъщност е пълно „изтребление” по най-жестоки и варварски начини. Заповедта предизвиква вълна от агресия и садизъм сред румънските граждани – стига се до там че 6-7 годишни деца позират с гордост до убитото от тях куче, възрастни хора разпъват кучета на кръст, други ги задушават с найлони .... и румънската държава нарича това „евтаназия”.

Дъждът в привечер в София, не изплаши хората дошли да протестират пред Румънското посолство в София. От там никой не излезна да чуе протестиращите. Нито една от българските телевизии не беше изпратила екип на събитието. Протестиращите скандираха „Румъния вън от Европа”, „Убийци”, „Изроди”. Много от хората бяха довели своите кучета. Десетки плюшени играчки, свещи и чували – символизиращи румънските чували с убити кучета бяха поставени пред посолството. Въпреки мирния протест имаше предостатъчно полициеското присъстие – четири полициески коли бяха паркирани на тротоара. Към 9 часа протестиращите се разотидоха. Остана обаче един въпрос – Как е възможно в 21-ви век в държава от ЕС това да се случва? И защо разните там еврокомисари и държавници, които уж прокламират „хуманност, демокрация и права за животните” си затварят очите пред зверствата и садизма в ЕВРОПЕЙСКАТА държава РУМЪНИЯ???

Цветелина Борисова

Коментари

  1. 20 луди лелки се събраха защото в психиатрията няма вече места за тях.
    това е истината !

    ОтговорИзтриване
  2. До първия "коментатор"-Браво-истински "човек"! Заради такива като тебе гине моралът в държавата ни! Простаци е имало, има и ще има,само че дано не се израждат в мизерни непукисти и мизерници, които само се присмиват на всяка една човешка инициатива.. ммм да-точно такива като тебе визирам!

    ОтговорИзтриване
  3. До първи анониме 1 Ти/ не те уважавам за да се обръщам учтиво с Вие/ беше ли там и можеш ли да броиш? 2 луди е диагноза, постановена от лекар след лекарски преглед и то не от един лекар , а от комисия от лекари, 3 може би не познаваш и различните възрасти и полове, защото на протеста имаше и млади хора/ може би и по-млади от Теб/ , също така и от мъже. Вярно е, че в психиАтрията няма места, затова и много луди има по улиците и пред компа.Моята препоръка към Теб: прегледай се, все пак има лечение с хапчета./ ако още не се лекуваш/

    ОтговорИзтриване
  4. Да,за съжаление и тук при нас е пълно с двукраки същества,лишени от всякакво чувство за състрадание и жалост!!! Празни отвътре ЧУЧЕЛА! Този първият коментатор е точно такъв! Докато има такива бездушници и садисти,жалко за всички! След,като няма какво да ти се свие в гърдите,когато става въпрос за жестоко избиване на невинни,беззащитни животни......ясно е за какъв изрод става въпрос!

    ОтговорИзтриване
  5. Защо му обръщате внимание, на това ниско интелигентно създание, изградено само от комплекси и омраза , само ще пукне в някоя дупка ! Да, да за Анонимен 1, за теб говоря !

    ОтговорИзтриване
  6. Да жестоко е това ,което са решили в Румъния ,но е по -жестоко хората да бъдат изяждани от кучета в 21 век КАКТО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ И ЗА ТОВА ДА НЯМА НАКАЗАНИ.
    Така в Румъния ще бъде решен въпросът с бездомните кучета поне за няколко години.Докато следващата партида не бъде изхвърлена на улиците от загрижени стопани. Както се случва и у нас.Има толкова бездомни ,защото любителите на домашни любимци в един момент решават ,че "любимецът"повече не им трябва.
    Аз пък решавам,че няма с моите данъци да храня бездомни кучета в приют.И част от тези данъци да бъдат крадени от служителите на приютите.
    Може би румънците са прави,макар и жестоки.
    Хората са по-важни от кучетата,навсякъде по света.И ,който иска куче първо трябва да помисли дали може да го гледа ,а не да се прави на "модерен" само защото съседа му имал.
    Пиша като АНОНИМЕН,за което се извинявам,защото веднъж по такава тема написах от профила си и получих "ОГРОМНА ЛЮБОВ" на страницата си от знайни и незнайни "защитници" на домашните любимци.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Исках да кажа : НЯМА да храня бездомни кучета в приют.......

      Изтриване
    2. С данъците си храниш мазните ,нагли копеленца,които "управляват " държавата и техните производни,подредени на подходящи позиции,който крадат!!! Кучетата и котките да са ти проблема.Решение има,но парите са в мерцедеси,вили и офшорни балкови сметки.Ти и да искаш не харниш бездомните кучета.Лошото е,че много заблудени като тебе има в тази вече смешна държавица -България.Мисли преди да коментираш!

      Изтриване
    3. Aз пък решавам с мойте данъци да храня кучета в приют, вместо оядени държавници. И какво правим сега,а? Ако всеки си гледаше работата в тая държава и по-малко крадеше, нямаше да се държим като изроди към хората в нужда и към животните.

      Изтриване
    4. А ти преди да ми отговаряш проучи нещата.
      Мои познати три месеца се опитваха да осиновят куче за детето си от приюта в Богров И НЕ ИМ ГО ДАДОХА.Същото куче вече е осиновено в Германия ,както показа собственото разследване на хората.
      Направиха го от амбиция.Защото в приюта работят и хора ,които не са съгласни с политиката на ръководството.
      Питам се защо? Може би немците са платили нещо.
      Аз бездомните може и да не ги храня,но от данъците ми се отделя за УЖ кастрирането на скитащи кучета.Маркирани и с малки куценца след кастрацията.

      Изтриване
  7. Хората не са по-важни от нито едно същество на земята.Земята не е на човека!Хората, както и останалите видове са част от нея и трябва да живеят в синхрон и ако не помагат да се запази нещичко поне да не пречат....

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.