loading...

четвъртък, 5 септември 2013 г.

Зам.-министър на туризма държи кръчма във филиал на СУ

Зам.-министърът на туризма Бранимир Ботев е реалния собственик на кръчма във филиала на Биологичния факултет на Софийския университет. Заведението се помещава в мазе на факултета и носи името - снек бар Кабинет. Освен алкохол в него се продава и столова храна, а "Кабинета" разполага и със значителна дворна част, на която са разположени маси.

Досега Ботев е бил член на Консултативния Бизнес научен съвет при министъра на земеделието и храните. През 2012 г. е бил член на управата на "Деловая Россия“, а през 2008 г. – в ръководството на Националния борд по туризъм. През 2007 г. е бил член на УС на Европейската конфедерация на производителите на алкохолни напитки (CEPS)-Брюксел. През 2006 г. Бранимир Ботев е бил председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България. В периода 2002-2004 г. е председател на Надзорния съвет на Винарска изба "Розова долина“.

Именно тази изба зарежда с вина въпросния "Кабинет". Кръчмата има подсигурена клиентела от Биологичния факултет на СУ. Не е ясно какъв наем плаща зам.-министъра на Софийския университет, но е странно, че кръчна се помещава в самия факултет. Там където трябва да се учи, а не да се пие.

Николай Георгиев


Няма коментари :

Публикуване на коментар