Пропускане към основното съдържание

ДАНС праща свои хора на протеста, следят Facebook за организатори

Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) и МВР пращат агенти под прикритие на протестите #ДАНСWithme. Цивилни полицаи и агенти на ДАНС непрекъснато обикалят в тълпата по протестите, за да дебнат за "най-активните лица“ и за потенциални провокатори. Полицаи от 1 и 2 РПУ към столичното МВР правят снимки и насочват иначе "антиконфликтната полиция да задържа потенциалните провокатори и съмнителни лица", съобщи bivol.bg.




На 18.07. вечерта арх. Богданов стои с приятели пред Народното събрание, когато идват двама полицай и му искат личната карта. Той я дава и те му я връщат. След 10 мин. идват повторно и го канят за справка в уличката зад Университета. Там с груба сила той е арестуван и откаран в Първо РУ на МВР, на бул. "Шипченски проход". Асоциацията на свободното слово "Анна Политковская" остро протестрира срещу това задържане, което е класически пример за неоправдано полицейско насилие.

На следния ден съда освобождава арх. Богданов поради липса на доказателства. Според съпругата му той никога не се е държал агресивно на площада. Поведението на органите на реда обаче показва, те са търсели конкретно него. Единственото, за което архитектът могъл да попадне на мушката им са статуси с призиви за гражданско неподчинение, публикувани в личния му Facebook профил.

С борбата срещу насилието се оправдава и практиката агентите да засичат и дори да снимат близки до БСП и ДПС лица, които според управляващите не би трябвало да проявяват липса на лоялност с подкрепата към митингуващите.

Нова "мода" в администрацията в кабинета "Орешарски" е да се пишат доноси срещу колегите, които си позволяват да ходят по протестите срещу правителството". Например шефката на "Връзки с обществеността и протокол“ и „Административно обслужване“ на енергийното министерство Бетина Жотева е заплашена с уволнение, защото е засечена на протесите.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.