loading...

вторник, 16 юли 2013 г.

Татяна Дончева прави партия

Нова лява партия ще учредява Татяна Дончева. Новият политически субект трябва да бъде сформира до есента. Това каза самата Дончева в студиото на "Денят започва". Тя не конкретизира кой ще участва в бъдещата формация, нито как ще се нарича тя, но обяви, че партията ще привлича разочароването от сегашното ръководство на БСП. Дончева не изключи възможността да се присъединят и хора с десни убеждения.

"Изходът за левицата минава само през две възможни решения - едното решение е смяна на ръководството на БСП, другото решение е създаването на нов субект. Смяна на ръководството на БСП смятам, че е невъзможна.

Не защото не сме опитвали. Аз мисля, че съм дала доказателства - във връзка и с въпроса ви "Защо стоите в БСП?" - има много среди в левицата, които много искат промяната да настъпи вътре в партията. Нашият проблем - български, е нездравословната категорична обвързаност на олигархията с ключовите политически субекти. И според мен създаването на нови субекти трябва да отговори на нуждата да прекъснем тази зависимост. Защото ако прекъснем тази зависимост, ние ще се изправим пред възможността да взимаме автентични политически решения, съобразени със ситуацията в България" - категорична е Дончева.

БНТ

Няма коментари :

Публикуване на коментар