loading...

понеделник, 15 юли 2013 г.

Плевнелиев: Дясната ръка на Алексей Петров е на важен пост в държавата

"Боян Чуков е бил дясната ръка на Алексей Петров. Работил е в "Лев корпорация". Меко казано съм притеснен от едно такова назначение. Г-н Чуков многократно се изказва и в подкрепа на евразийския проект на г-н Путин. Нека да си даваме сметка, какви назначения се случват пред очите на цялата нация". Това заяви президентът Росен Плевнелиев, след откриването на автомагистрала "Тракия".

Повод за реакцията на държавния глава е назначението на Чуков за председател на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Чуков беше на този пост и по времето на Тройната коалиция като съветник по външнополитическите въпроси и националната сигурност на тогавашния премиер Сергей Станишев.
В края на мандата на Тройната коалиция Чуков беше предложен за посланик в Скопие, но правителството на Бойко Борисов спря назначенията. След това Чуков оглави отдела "Публични дейности" в централата на БСП.

Чуков е бил изпълнителен директор на "Лев Корпорация" от края на 2005 г. до октомври 2006 г.
При проверката на кандидатите за евродепутати през 2007 г. Боян Чуков беше осветен като кадрови служител на "Научно-техническо разузнаване" при Първо главно управление на ДС, бил е зам.-началник на отделение.

PIK.bgНяма коментари :

Публикуване на коментар