loading...

четвъртък, 11 юли 2013 г.

Коя е красивата балерина от протеста

Натали е на 17 г. Учи балет в Националното училище за танцово изкуство. Остават й две години докато завърши, но от сега знае, че за нея и за изкуството й в България няма бъдеще. За това учи корейски език.

Плановете й са да замине за Южна Корея и може би да стане примабалерина на някоя от техните сцени. „Южна Корея са една от най-добрите школи след Русия, Франция и т.н., така че предпочитам там”, казва Натали.

Засега на красотата й се възхищават протестиращите. Още първото й появяване на протеста накара много хора да говорят за нея и да се питат коя е.

„Не го правих с цел внимание. Беше фотосесия. Но така и така подкрепям протеста. Обичам да снимам, балета, защо да не ги съчетая трите неща”, обяснява момичето.

Натали е една от балерините, които Даниел Ахчиев снима в проекта си „Градски пеперуди". Той е консултант по внедряване на софтуер и любител фотограф. Редовно е на протеста.

„За образован със сигурност съм, тъй като имам две магистратури. За красив не се намирам, но мисля, че всички, които са сега на протеста, са по един или друг начин хубави”, убеден е Даниел. Включва се в протеста от първия му ден.

Първата снимка на Даниел от проекта му „Градски пеперуди" е точно на Орлов мост, но доста преди началото на протеста. Не се учудва, когато научава, че Натали вижда бъдещето и кариерата си извън България.

Това, която задържа Даниел тук, е семейството му. Казва, че не му се емигрира с малко дете. Натали е категорична в избора си да напусне България. Все пак вижда малка надежда, че ако протестът успее и бъде преборена болната политическа система, за нея и за изкуството й ще има място тук. До тогава и тя, и Даниел ще подкрепят протестиращите.

btv


Няма коментари :

Публикуване на коментар