Пропускане към основното съдържание

Супер плажове в София на цена от 3 лв.

В София има басейни за всеки вкус и джоб. В комплекс "Черната котка" на изхода на столицата към магистрала "Тракия" плажът за деца е 5 лв., а за възрастни 10 лв., като в цената влизат шезлонг и чадър. Работното време е от 8,00 до 19,00 часа. Happy beach на бул. "Пенчо Славейков" 12-14 през уикенда е на цени от 6 лв. за малчуганите и 12 лв. за възрастните, а ако искате да си наемете шатра, ще трябва да заплатите 60 лв. Басейнът е отворен от 8,00 ч до 18,00 ч.



Комплекс "Лагуна" в кв. "Надежда" работи през уикенда от 9,00 ч до 23,45 ч с вход от 6 лв. за деца и 9 лв. за възрастни - с ползване на шезлонг и чадър. Плувно-развлекателният комплекс "Варадеро" в кв. "Левски", който е с 3 открити басейна и 2 водни пързалки излиза още по-тънко - 3 лв. за деца и 7 лв. за възрастни. Комплексът работи от 9,00 ч до 21,00 ч в събота и до 19,00 ч в неделя. В "Люлин" Restart Liulin beach е на цени от 4 лв. за малчугани и 12 лв. за възрастни и е отворен от 8,00 ч до 23,00 ч.

Два открити басейна, единият от които детски, предлага Club Camay, намиращ се в кв. "Слатина". Цената там е 12 лв. - и за децата, и за възрастните, а работното време е от 11,00 ч до 23,00 ч. Басейн "Maxi Воден свят" на бул. "Симеоновско шосе" разполага с 3 открити басейна, цените са 10 лв. за малчуганите и 20 лв. за възрастните, като в тях се включват маса, шезлонг и чадър. По-солено е в комплекс "Царско село" на Околовръстен път - цените са 10 лв. за малчугани и 25 лв. за възрастни, като така си осигурявате достъп до целия SPA и плувен комплекс шезлонг и чадър. Външният басейн в комплекса е с работно време от 10,00 ч до 18,00 ч, а вътрешният - от 9,00 ч до 21,00 ч.

По-евтино излиза в комплекс "Спартак" в кв. "Лозенец", където покритият е на цени от 9 лв. за деца и 12 лв. за възрастни, а откритият - съответно 4 и 6 лв., за шезлонг и чадър обаче се доплаща 5 лв.

Ако пък решим да се отдалечим от столицата, аквапарк Konza в село Конска, област Перник, срещу 6 лв. за деца и 12 лв. за възрастни предлага шезлонг, чадър, детски басейн, пързалки и джакузи. Осигурена е и маршрутна линия от София - автогара "Овча купел", до комплекса на цена от 5,50 лв.

Освен на плуването все повече хлапета са фенове и на ездата. А изборът на такива забавления в столицата е огромен, пише "Стандарт". В база "Драгалевци" малчуганите могат да яздят кон за 10 минути срещу 9 лв. или магаренце срещу 8 лв. Предлага се също разходка с файтон, която струва 20 лв. за двама и е в рамките на половин час.

В конна база "Спортна София - 2000" в "Борисовата градина" срещу 3 лв. на обиколка децата могат да яздят пони. Работно време от 8,00 ч до 12,00 ч и от 13,30 ч до 20 ч. На 35 км източно от София по магистрала "Тракия" се намира и конна база "НИЕСА", която предлага училище за езда, като едно занятие с инструктор за детето ще ни струва 18 лв. В ранчо "Конникът", което е разположено в село Макоцево, на 40 км от София, също има обучение и почасова езда на цена от 30 лв., а за група по 25 лв.

Обучението за начинаещи включва теория и практика - безопасно поведение около конете, поведение на коня, оседлаване и слагане на юзда, качване, слизанеe, седеж, стоеж, видове алюри, работа с поводи, безопасно водене и спиране на коня. В ранчото можем да се възползваме и от офертата "уикенд, съчетан с конна езда", която включва нощувка в къща за гости и 1 час езда. Цените са 39 лв. на човек, като за деца от 5 до 14 г. има 50% отстъпка.

На 60 км от София, в Ботевград, е разположена конна база "Здравец". Тя е с работно време от 9,00 до 18,00 ч и предлага уроци по яздене за деца на цена от 16 лв. Там също така има условия за семеен пикник може да се играе тенис на маса безплатно или билярд за 5 лв., да се стреля с лък срещу 10 лв. Множество забавления за децата предлага приключенски парк "Коколандия", който можем да открием на две места в София - на открито в Борисовата градина и на закрито в кв. "Овча купел".

Паркът в Борисовата предлага въжена градина със съоръжения, като всяко преминаване струва по 4 лв., бънджи срещу 4 лв. за 5 минути, батут за 4 лв. на дете за 10 минути, изкуствена стена за катерене - 4 лв. за едно изкачване, мини голф игрище на цена от 4 лв. за 30 минути, въртележка - 4 лв. за 5 минути. Работното време на "Коколандия" на открито е от 10,00 ч до 20,00 ч. Закритият парк в "Овча купел" също предлага редица съоръжения на цена от 4 лв. и е отворен от 9,00 ч до 21,00 ч.

Друго място, на което можем да заведем децата през уикенда, е детски увеселителен парк "Замъкът". Той се намира в град Своге, на около 35 км от София, и работи всяка събота и неделя от 10,00 ч до 19,00 ч. Ползването на всички съоръжения на територията на парка струва 3 лв. за 3 часа. Предлага се и услугата "Почасово гледане на деца", която е 3 лв. за 1 час, но трябва да се заяви предварително. Вторият етаж на парка е за най-малките от 2 до 7 г., там е "Детската работилница", където може да се рисува, моделира, смята, провеждат се различни игри и образователни занимания. Третият етаж, който е за по-големите момичета и момчета, разполага с детски билярд, джаги, електронен баскетбол и други състезателни игри. Там се намира и клубът на "Уинксите".

В него се провеждат състезания, викторини, занимания по гимнастика и аеробика. Паркът разполага и с лятна градина с няколко площадки с различни съоръжения за игра, а в задната й част се намира атракцията "Прабългарското селище". Там децата биват преобличани като прабългари, а възможностите са забавление са стрелба с лък, тъкачество, правене на огнище с висящ съд за готвене, изграждане на шатра и ловуване. За родителите има ресторант на първия етаж, а докато те са в него, децата играят под контрола на детски аниматори.

Ако желанието ни е да сме сред природата заедно с хлапетата, можем да посетим хидропарк "Вятърните мелници" в село Горна Малина, на 20 км от София. Работното му време в събота е от 7,00 ч до 24,00 ч, а в неделя е до 22,00 ч. Цените са 2 лв. за деца и 3 лв. за възрастни, като в тях влиза използването на различните атракции. Хидропаркът разполага с детски кът, в който се обръща индивидуално внимание на всяко дете, избират се подходящите за него игри и забавления и зоокът, където малчуганите могат да видят декоративно минипрасенце, щрауси, колхидски фазан, пауни токачки, патици, гъски, лебеди и фазани. Предлагат се още пейнтбол, стрелба с лък, батут, водно колело, топка за ходене по вода.

Разбира се, можем да отскочим и до Зоологическа градина - София в кв. "Хладилника", където разнообразието от животински видове е огромно, а цените - достъпни. За деца до 3 г. входът е безплатен, за тези над 3 г. и юношите е 2 лв., а за възрастните - 4 лв. Работното време на зоопарка в събота и неделя е същото като през седмицата - от 9,30 ч до 19,00 ч.

БЛИЦ

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.