Пропускане към основното съдържание

Шеф в ДАНС се отчитал на Борисов, Младен Георгиев е тайственият човек от записите

"Шефе, дойде гостът от разузнаването."
Тази реплика, произнесена от гард на НСО се чува в записите от вече прочутата "Седянка в Банкя". "Шефът" е Бойко Борисов, наричан още "боса" от събеседниците си Николай Кокинов и Мирослав Найденов.

Защо служител на разузнаването ходи да докладва на крака на един обикновен гражданин, какъвто се явява Борисов в момента? Такова събитие препраща директно към текстове от Наказателния кодекс за издаване на държавна тайна. След като стана ясно, че разговорът е автентичен, прокуратурата трябва да изясни този въпрос, наред с всички други.

Има една друга институция в държавата, която комфортно стои извън скандалите с подслушванията, тресящи МВР. Това е ДАНС, това са хората, които трябва да се притеснят най-основателно от ранните домашни "спявки" на някой си от разузнаването при някой си, който сега е никакъв в държавата.

Засега пазителите на националната ни сигурност не дават знаци, че нещо правят? Или те правят, но то е толкова тайно, че никой не знае и едва ли някога ще разбере! Но най-вероятно правят и то не особено чисти неща. Както се разбра и те разполагат с "цецомобили". За какво ги използват е тайна с гриф "Национална сигурност". Прокуратурата, която смело подкара МВР, не дава вид да се интересува от това как се използва идентичната техника в ДАНС.

Премиерът Райков изобщо не се интересува, че вербовчикът на "Буда" Младен Георгиев - "Малкия Маджо" продължава да си е главен секретар на ДАНС. Същият е изгонен за връзки с организираната престъпност от ЦСБОП през 1998 г., след което работи в охранителната фирма на Борисов ИПОН. С протекциите на Борисов, става главен секретар на МВР, той се връща в системата и израства кариерно. Назначен е от ГЕРБ през 2009 г. за главен секретар на ДАНС, длъжност за която се знае, че е специално измислена за него. Твърде показателно е, че нито скандалът "Буда", нито смяната на правителството го помръднаха от този пост.

Безспорно е едно - че истината за това кой е записвал и подслушвал Борисов и компания трябва да излезе наяве пред българското общество. Освен морален аспект това явление засяга сериозно и въпроса с националната сигурност на страната. Тези, които са организирали въпросното СРС вероятно разполагат с цяла фонотека от подобни силно компрометиращи записи за водещи политици и магистрати.

Логично е, те сами да избират момента и начина, по който да използват оръжието си за постигане на свои користни цели. Ясно е, че това е убийствено средство за задкулисно изнудване във времето и в бъдеще на знакови фигури, които ще играят решаваща роля във властта. Ако остане скрита тази тайна, то никога не бихме разбрали дали съдбоносни решения за българското общество и държава не биха били диктувани от политически рекет и шантаж от страна на определени скрити сенчести структури, а това е недопустимо за една демократична страна, пълноправен член на ЕС и НАТО.

Ако отговорните институции не стигнат до край в този истински политическо-шпионски хорър, както остана открит въпроса със СРС-та на Борисов и Танов, тогава сериалът неизбежно ще продължи. Неразкриването на конкретните поръчители, извършители и реализатори ще бъде своеобразен "картбланш" нерегламентираното и незаконно подслушване, или следене на всеки и по всяко време да се превърне в практика за манипулация от страна на тези, които имат възможност да правят това.

Оттук до версията, че всъщност държавата се управлява не от легитимната власт, а от дълбоко законспирирани и мафиотски по същността си структури, се превръща все повече в логична. Това оповести директно в ефир и главният потърпевш от теча – самият бивш премиер. Той дори обясни как в държавата имало действаща специална борса за покупко-продажба на шпионски краен продукт от подслушвания и следене, а който искал си купувал и ползвал по целесъобразност!

Невероятно признание на бивш министър-председател за това до къде е докарана изобщо законността и държавността ни. Само дето не стана ясно каква е неговата и на неговия екип вината и отговорността от това абсолютно недопустимо, дори страшно положение! Излишно е да споменаваме за въшнополитическите щети от такива изявления на политик от подобен ранг, даващи представа за действителната криминална същност на Борсата за търговия с власт и за ролята на нейните брокери.

Трупането на политически и икономически дивиденти от подобни престъпления има разрушителен ефект върху парадигмата на обществената ни структура. Ние като журналисти сме особено потърпевши и заинтересовани да бъде осветена тъмната страна не само на правителството на Борисов, но и на все още живата ченгесаро-олигархична система наложила трайно своя неофеодален модел на управление и контрол в България.

Колко жалко, наистина, че записът не разкрива кой е "гостът от разузнаването" дошъл на крака в Банкя в ранен час. И дали след него не идва да докладва на "Боса-Буда", някой гост от контраразузнаването и пазител на националната ни сигурност?

bulgarski.pogled.info

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Скандален чат на новия военен министър

Какво пише във Фейсбук номинирания за нов военен министър - Христо Гаджев.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.