Пропускане към основното съдържание

Близка до Цветанов прокурорка се сдоби с жилище от МВР

Заместник главният прокурор Ася Петрова се сдоби с ведомствено жилище на МВР, съобщи сайтът “Съдебни репортажи”, цитиран от “Медиапул”.
Любимката на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, която беше близо две седмици с него на визита в САЩ, пое разследването по атентата в Сарафово и е натоварена със задачата да следи за законното протичане на изборите, отказала жилище от Министерството на правосъдието.
Причината е, че не го харесала и така се е наложило проблемът да бъде решаван с подкрепата на жилищния фонд на МВР.

По неофициална информация от Върховна касационна прокуратура, главният прокурор уведомил за проблема бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и съвсем скоро жилищните неволи на Петрова били решени.

Ася Петрова направи шеметен скок в кариерата след избора на Сотир Цацаров за главен прокурор. От шеф на прокуратурата в Шумен, през януари тази година тя се превърна във важна част от екипа на новия ръководител на държавното обвинение. Тя беше наблюдаващ прокурор по делото “Килърите”, което е една от гордостите на Цветанов.

Имотът на МВР е бил поискан от правосъдното ведомство по официален ред от областната управа на София едва пет дни след като Цацаров встъпи в длъжността главен прокурор (на 10 януари) и обяви заместниците си, сред които бе и Петрова. Правосъдното министерство изпитва недостиг на ведомствени апартаменти и въпреки това другият нов заместник-главен прокурор Пенка Богданова е била настанена в тяхно жилище без възражения за състоянието му и без да се налага съдействието на МВР.

Доброто познанство между Ася Петрова и Цветан Цветанов създава известно неудобство за имиджа на прокуратурата, защото именно тя е натоварена да следи за законното провеждане на изборите.

По отношение на апартамента Ася Петрова обяснява, че не знае чие е било наетото от нея жилище преди да й бъде предоставено, тъй като договорът, който е сключила, е с Министерството на правосъдието.


Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.